• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.03.2025 05:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

CO2 подхранв

Започната от dido, 04.10.2004 19:30

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

miTko

Добре, ще чакаме. Иначе и аз съм на тъмно(от една седмица съм спрял, но ще го пускам пак), а руснаците  този метод с pH и твърдоста не го смятат за удачен...И при мен беше паднало pH-то от 7,5 на 6,5 но твърдоста си стои на едно ниво.
Разни мои АКВАРИУМИ 

abaro

И аз измервам съдържанието на СО2 по таблицата. Въпреки че този метод е неточен ( зависи от температурата, от точността на измерване на pH и kH ) навсякъде го сочат като приемлив за практическа оценка. А при мен карбонатната твърдост смятам че се повиши защото преди това заради малкото съдържание на СО2 част от растенията са хапвали направо бикарбонати. Така си го обяснявам. Засега има някакъв положителен ефект пък ще видим какво ще стане.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

miTko

В събота и аз пуснах 1 бутилка с желатин.Върви ама много се пени мамка му!!!! 2 пъти стига то капачката, отливах доливах, станах на маймуна.Тая мая много яка бе. Преди желето бях с турска и тя беше много напориста, сега с българска - направо ме разби!Почва силно да ме дразни тоя метод с неговото непостоянство... :evil:  :evil:
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

Явно ти е мъжка българската мая  :lol:

N.Nobs

off:Турска женска мая търси мъжка българска с цел производство на CO2 :D
Уахахахаха :twisted:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

miTko

Тя турската работи по друг начин, но хайде че може да има деца.... :?
Ще се ядосам и ще пробвам с електролиза накрая! :twisted:
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

Сложи си бутилка и забрави грижите. Хората дето пускат СО2 с бутилка под налягане не му мислят половин година поне.

miTko

Цитат на: "dido"Сложи си бутилка и забрави грижите. Хората дето пускат СО2 с бутилка под налягане не му мислят половин година поне.

То на там върви работата, но аз като искам за по-дълго да видя ефекта и се боря с разни маи, желатини и прочее...Ще им стъпя на врата, но що съм станал толкова нетърпелив напоследък, не знам...
То вярно, че гледам по 1 час на ден Биг брадър, но такъв бърз ефект не очаквах. Изпростявааааааааам! :P
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

малеее - аз сега го гледам по цял ден , мозъка ми сигурно е станал като на блондинка :D
а иначе и аз съм за бутилките , че с това ниско КН си представям как ми скача РН то нощем.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

писна ми от СО-самоделката . реших да си слагам бутилка - даите някаква идея от къде да си я взема,също и редуцир и иглен клапан.
да не обикалям из магазините напразно,че и без това сега около коледа съм много зле със свободното време :D

discus

Цитат на: "raven"писна ми от СО-самоделката . реших да си слагам бутилка - даите някаква идея от къде да си я взема,също и редуцир и иглен клапан.
да не обикалям из магазините напразно,че и без това сега около коледа съм много зле със свободното време :D

ВЗЕМИ си фирмен вентил за со2 така няма да имаш нужда от иглен клапан

dido

Има си нужда от иглен клапан. Да не връща вода от аквариума. Комплекта на Сера включва бутилка, редуцир-вентил, иглен клапан и реактор, всичко това за 336 лева.

Мариане, и аз съм на това мнение. Поръчах си от петшоп1 системата, ще ми я донесат февруари.

Другия вариант е всичко събер-чарк. Бутилка от пожарогасител, редуцир-вентил не знам от къде. Другото се намира лесно. За игления клапан примерно става такъв от кола от бензинопровода - старите москвичи мисля, че имат такива. По магазините за части със сигурност ги продават.

discus

Цитат на: "dido"Има си нужда от иглен клапан. Да не връща вода от аквариума. Комплекта на Сера включва бутилка, редуцир-вентил, иглен клапан и реактор, всичко това за 336 лева.

Мариане, и аз съм на това мнение. Поръчах си от петшоп1 системата, ще ми я донесат февруари.

Другия вариант е всичко събер-чарк. Бутилка от пожарогасител, редуцир-вентил не знам от къде. Другото се намира лесно. За игления клапан примерно става такъв от кола от бензинопровода - старите москвичи мисля, че имат такива. По магазините за части със сигурност ги продават.

това е обратен клапан а не иглен спокойно можеш да ползваш тези дето ги продават и за въздух в зоомагазините

dido

Така е, и обратния клапан се нарича иглен. Може да е имал впредвид отсекателен електромагнитен клапан от сорта на газаджийските за спиране на СО2-то през нощта. Принципа му на действие обаче е друг, той не е иглен.

Raven

четох че игления клапан е за по точно дозиране на балончетата защото редуцирвентила с манометрите е по груб и не пуска тънка струя.
редуцири за кислородни и ацетиленови бутилки продават по пазара маи за около 15-25 лв.в понеделник ще мина да погледна.иглени клапани има по магазините за строителна техника и авточасти - около10евро.
но не съм ги виждал-ще потърся.
проблема е бутилката-ще потърся или пожарогасител или кислородна от 2 л.-ако не намеря ще вървя към фирмен комплект.обаче такива бутилки не съм виждал никъде.

Similar topics (2)

38021

Публикации: 8
Прегледи: 3878

1162

Публикации: 3
Прегледи: 3591