• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Книжарни

Започната от dido, 16.11.2004 01:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Някъде писах по въпроса, ето ви още подробности.
Днеска реших да сляза до книжарницата срещу турското посолство на бул. Васил Левски. Питах ги за доставките от www.amazon.com и Ozon.ru
Книжарницата взема +15% за себе си върху коричната цена. Клиента плаща и разхода за транспорта, който е $8-$12 за доставки от amazon и $6-$7 от Ozon. Според продавачката ако се поръчат примерно 3 книги е напълно възможно (но не е гарантирано) таксата за доставката да бъде обща и за трите книги, а не за всяка от тях. Доставката става за 20-30 дена.

Питах я за книги за акваристика. Тя ми каза, че нямат нито една такава, но пак скоро някой купувал от тях. Разгледах из рафтовете и на тръгване ми попадна това:

http://www.acornnaturalists.com/store/xq/asp/SID.2/Product_ID.4189/qx/product1.htm

Цената беше 20 лева - предвид невероятното качество на подвързията и илюстрациите (знаете за подобни книги - от типа на атласите - как дерат на Славейков - 50-на лева не ти мърдат) - това си беше направо страшен удар. Жената не знаеше, че въобще я има тази книга :-)

Ще пусна тук тези дни съдържанието. Ще направя и всичко възможно да ви предоставя книгата за четене  :wink:  Лошото е, че формата е малко по-голям от А4, но с малко зор ще стане :-) Всъщност книгата е преводна, оригинала е френски и се казва "Le Grand Guide de l'Aquarium"

N.Nobs

Дидо ти си нечовек :D  :D  :D
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

VassetZ

Диди, Дидо, Дидо...пак ти казвам ти си #1...

abaro

Дидо ако идваш към Бургас ела да те черпя една ракия няколко пъти, няколко пъти, няколко пъти, ....  А иначе това сигурно е уникален случай - нещо което го продават на американците за $30 у нас да струва 20 лв. Обикновенно отношението е 1$ = 3лв.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

Хубавите неща май стават случайно :-)

Вчера докато се мотах по бул. Васил Левски, намерих една книжарница - малко след английското посолство в посока НДК. Оттам докопах това:

http://www.ozon.ru/context/detail/id/128818/?partner=fishka
http://www.ozon.ru/context/detail/id/149917/?partner=fishka

Книгите са много яки, търся ги отдавна. Освен тях там имаше поне 10-на книги на руски, общи за акваристика и аквариумни рибки, и поне още толкова на английски.

N.Nobs

Моят герой :!:  :!:  :!:
Колко струваха тези книги :?:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

dido

Първата 39 лв, втората 34 лв. Тия руски книги са по скъпи от английските - те са по 20-25. Абсолютен парадокс  :?:

niky

A английските какви бяха?
Аз бих инвестирал в някоя добра книга. Пък после ще я сканирам и за вас :lol:

dido

Измежду книгите на руски и английски нямаше други такива специално за растения. Повечето бяха каталози за рибки, енциклопедии по акваристика, общи за акваристика - нещо такова. Тия общите не ми вършат работа на мен. Може би само справочниците за рибки си струват, ако човек гледа риби разбира се :-)

aqua

Цитат на: "dido"
Вчера докато се мотах по бул. Васил Левски, намерих една книжарница - малко след английското посолство в посока НДК.

dido,
Когато пак видиш нещо в тази или някоя от другите книжарници от веригата свиркай. Може и да се спазарим за дистрибуторски цени  :)  - познавам чорбаджията.

tgigich

Дайте линк ако сте сканирали някоя книга

И за какво бяха тия големи букви? Малко по-възпитано го давай отначало. Longanlon

martinis

Здравейте,
препоръчайте ми някой заглавия, заслужаващи си инвестицията да се купят от Париж. Освен тези които са качени тук на FTP сървъра.
Просто препоръчайте ми някой нови и ценни според вас неща, но.... моля ви на френски или английски език.
Майка ми ще ходи другия месец в Париж и ще я натоваря да потърси и ми купи някой книги... И както се сещате, няма да има мита и транспортни такси :lol:  :lol:  :lol: