• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 20:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

terier4o

Според мен температурата е добра ...  някъде из темите бях чел , че преди хвърляне ги захранвали с жива храна ( хирономус  , артемия майки ... нещо подобно )  , но моите рогатковци не искат да похапват мръвка . Когато женската е готова за хвърляне става доста дебеличка  и коремчето и става по-светло  . Огледай рибоците и ако мислиш , че са готови за хвърляне  ги отдели ( моите хвърлят в общия аквариум при скаридите , и не отделям малките  изобщо )  , смени водата с по -студена  и остава да чакаш . Дано да не се стресират много рибите  и всичко да мине без проблем . По принцип щом аз успявам да размножавам анциструси значи всеки може да го направи  :-D .
Успех  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

tsokala

Възможно ли е двойката да е прекалено стара или пък да има някакъв проблем и затова да са ми я продали?
Бая са едрички - към 10-12 см са ориентировъчно. Не съм забелязал женската да е подута, а са при мен вече 5 месеца.
: 07.03.2012г 11:11ч
Други няма ли да се включат?

DJER

Остави си ги в общия и само една делва, не повече.Пак си сменяй вода и разнообрази менюто ;-).

ico

Сега в аквариума каква е температурата? Не разбрах, дали сега е 25 или мислиш да я намалиш на толкова. При мен през лятото в жегите не хвърляха и още в края на септември като спадна температурата водата под 25-26 почнаха да си хвърлят на 30-40 дни. Но 1-2 пъти седмично давам и по малко хек.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

skDn

мъжкият заплюл ли си е укритие някакво и да се навърта и седи само в него ? и този съд в който мислиш да ги изместиш с каква площ на дъното е ?
Няма невъзможни неща, има пропуснати възможности

tsokala

Мъжкият не се крие почти никъде. Обича да стои ПОД пвц тръбата, рядко влиза и вътре в нея. Температурата в момента е около 26 градуса. Не мога да я смъкна на 20 заради скалариите - просто няма да им е комфортно според мен. В аквариума, който мисля да изместя двата анциструса е около 30 литра с размери на дъното 45х25 см.
Възможно ли е след като съм ги взел от предният собственик и съм ги сложил във вода с различни от тази, в която са свикнали параметри и от там да идва проблема. Не знам?! Чакам вашите съвети

skDn

така според мен това, че мъжкият не се крие никъде, е основния проблем, а не различните параметри. При мен едната "четворка" 2 м и 2 ж не искаха да хвърлят - какво ли не правих , не ставаше и не ставаше, а проблема се oказа в мъжките(според мен това с падането на температурата и т.н са пълни глупости- при мен хвърлят и при постоянна температура и при обикновени 1/4 смени на вода с престояла и при хранене с таблетки- температура на водата 25 градуса я държа аз- според мен е по-скоро до тяхно желание и готовност) Та един ден ми писна ги гледам , махнах 2 м(никъде не се криеха и само мързелуваха) и оставих така по-голямата женска. Пуснах един мъжкар, който веднага се настани в една делвичка , махнах останалите укрития, и след седмица и нещо щъкаха малки из аквариума . С другите ми анциструси пак е така , всички мъжки си пазят укритията и се крият в тях(като този на аватара ми). Та съветът ми е намери още някое друго укритие и сложи тръбата така,че да не може да седи под нея, и температура около 25 градуса. Ако мъжкия не се крие в него тогава просто го замени с друг мъжкар . Ако искаш пробвай и с методите на колегите ,да ги изместиш в по-малкия съд и да понижаваш темп и т.н , но според мен са само излишен стрес. И впрочем това не ми приличат на ВОАЛНИ анциструси. Късмет  *DRINK*
Няма невъзможни неща, има пропуснати възможности

DJER

Определено не са и се замисли кой ти ги е продал, за мен са млади риби и ще си хвърлят в общия , когато дойде времето им, но само с едно укритие за 1 чифт ;-).

tsokala

Според мен рибите не са млади, а по-скоро са дърти. Човека от който ги купих каза, че са на две години и нещо. Освен това от същия купих и чифт скаларии - според неговите думи чифт. Е, един .... не става и от тях. Въпросния човек получи бан във форума преди време.

zambo

А да си разбрал в какъв аквариум ги е гледал ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

tsokala

В 60 литра каза че ги е държал, заедно с 5-6 скаларии, и каза че при него са хвърляли хайвер. В момента ги гледам в 120 литров.
Стигам до извода, че трябва да оставя само едно укритие или да ги изместя в отделен аквариум. Освен това, пропуснах да кажа, че преди два месеца купих 5 бройки от същия вид, само че са доста мънички.

danielm

Моят мъжки като нямаше пещера или делва в общия отгледа поколение в една цепнатина в корена.
Цепнатината е не повече от 2/2см., само главата му влиза.
И защото мястото е малко и бебчетата са само няколко.
има ли обаче мерак... мъжки му намира вариант.

DJER

Казах ти една делва и това е ;-). Развъждам анциструси повече от 20 години, аз работя с пвц тръби, ето ти снимка прясна

NO CARRIER

Хвърляха ми в отрязано шише от дезодорант.  *CRAZY*



https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tsokala

Махнах всички укрития и оставих само една делва. Сложил съм я легнала и наполовина заровена в грунда. Смених и част от водата....остава само да чакам. И все пак си мисля, че рибите са вече твърде възрастни. До каква възраст живее анциструса, знае ли някой?

Similar topics (5)

11956

Публикации: 22
Прегледи: 13578

10720

Публикации: 64
Прегледи: 22017

12633

Публикации: 34
Прегледи: 30159

1194

Публикации: 255
Прегледи: 100855

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4363