• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 02:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 16:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

paiaka

Здравейте колеги :) За 2 дни направо се разбих :) 27 яйца на коридорас , 40-50 гупи и сега за капак яйца на анциструс :)  направо ще литна от кеффффффффф  :-D :-D

Имам един въпрос : от мрамор съм направил къщичка и мъжкия само там се вре :) , но не съм залепил отделните компоненти , днес реших да ги залепя , вдигам покрива и кво да видя жълти ЯЙЧИЦААА :) . Въпросът ми е да отделя ли яйцата с покрива в отделен съд ( сега яйцата на коридорусчетата са при бебетата гупи в родилката ) Да сложа ли там и на анциструсчетата яйцата ?????/ Страх ме е гадните червени охлюви да не им направят нещо !!!!! Че ще ги изям после един по един !!!!

Моля дайте съвет .

eraser

Здравейте! Търсих но не намерих отговор на вътпоса ми за това пускам тема. Колко е минималния обем за развъден аквариум за анциструси. Имам един 15 литра. Ако сложа двойка и спаза указанията ще има ли бебета ?  :-P :-D :-D

zambo

Нека да е поне 30л. За мен е малък този съд , но ако желаеш ги пробвай . След като се излюпят , този 15л аквариум , ще е идеалин за малките .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Caxapa

И  аз си мисля, че е малък 15 литра. Моите са в 120 литра и само хайвера местя в 15 литра докато се излюпи и после седмица след като ги захраня ги местя в 60 литров. Ако е работеща двойка която няма проблем може и да се получи . Единствено се съмнявам ако преди това родителите са живяли в голям аквариум да не се стресират и да секнат с полагането на хайвер.
От личен опит ти казвам , понеже моите хвърляха като луди и едвам сварвах да им деля хайвера в отделни вани и от много ровене и старание ги стресирах. Близо 2 месеца мъжкият не припарваше до "пещеричката"  и едва от седмица е окупирал и е пази но женската все още се плаши  и  е заобикаля.

barabata

Не знам за вас, но на мен ми омръзна да чета за лимони, портокали и други цитруси.

Рибата е Ancistrus - сиреч АнциСтрус !

Анциструс .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

goldstar94

Здравейте ! Имам 2 анцитруса от 6,7 месеца . И като гледам единия е мажки ( има рогца ) пак другия е женски ( няма рогца ) . Та вапроса ми е след колко време да чакам хаивер  *dontknow*

BOJO

Цитат на: goldstar94 - 27.01.2010 16:43
Здравейте ! Имам 2 анцитруса от 6,7 месеца . И като гледам единия е мажки ( има рогца ) пак другия е женски ( няма рогца ) . Та вапроса ми е след колко време да чакам хаивер  *dontknow*

Конкретно на вАпроса : След 86,400  до 172,800 минути в зависимост от условията при които живеят родителите  АнциТруси :coffee:

goldstar94

Еми снимка на аквариума можеш да видиш в ПОДПИСА ми . Но сега аквариума е доста по развит и има повече растения . Ще пусна снимка на 1 февруари  *THUMBS UP*

BOJO

Сега го видях аквариума. Още по конкретно : с тези укрития не чакай бебета изобщо. За размножаването трябва да има пещеричка или някакви камъни с дупки в тях или поне ПВЦ тръба , където се полага хайвера.

goldstar94

Ще взема керамични пещери  *THUMBS UP* . Става ли  *dontknow*

BOJO

biol

няма да ги пипаш
Мъжкия се грижи най-добре за малките. Имам страхотен чиф от златните на Васко,
вече за 3 път ще хвърлят, първите оцеля само 1 (което вече е около 3 см) -вадих риби местих ала-бала само едно оцеля.
при следващите хвърляния мъжкия уби какадуто и прогони останалите риби- грижи се страхотно за малките + че аквариума ми е с много зеленина. Така които могат и са здрави оцеляват, за сега мисля че имам поне 15-20  с различна големина малки анцитрусчета, но пък засметка на това мъжкия пак се е наврял в делвата

paiaka

Здравейте отново . Преди малко почнаха да се люпят и скапаните "Глупи" изпапаха 2 !! :( хванах и преместих каквото се е излюпило + хайвера в другия аквариум с бебешорите ! Продължават да си се люпят ( правя им течение с кепа) преброих около 35 излюпени ( има и още към 10 ) дето им вея :) и едно по едно излизат . Водата е 26 градуса - както беше и в общия ! За сега всичко е жизнено и се лепи по стъклата :)

Извинете ме за качеството на снимките - но толкова си мога :)

Някакви препоръки в този момент ?????

valnata

Всеки ден сменяй 5-10% вода с престояла, и пускай храната след 3-4 дни, когато им се стопят жълтите шкембета. :-)  А водата предварително я затопляй за да не пада рязко температурата.  Сифонирай всеки ден при смяната на вода.

Similar topics (5)

56677

Публикации: 8
Прегледи: 6620

12438

Публикации: 8
Прегледи: 16288

482

Публикации: 696
Прегледи: 272335

51517

Публикации: 10