• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.08.2021 12:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какъв пол са анциструсите ми.

Започната от taisan 5000, 08.02.2017 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

taisan 5000

Имам малак анцистус албинос днес си взех още един пак албинос , челсъм че при мъжките анциструси от страни на главата им се показват остри пипала с които мъжките се бият до смърт за територия незнам женските дали имат такива пипалца , тези идвата си вадят пипалата когат ги доближавам с маркуче. Въпроса ми е имали и други начини по които да им определя пола докато са още малки.


Caxapa

В профила на тази риба май има описани белезите  на мъжки и женски риби. Трябва само малко усилие да се прочете информацията.

taisan 5000

Чел съм на всякаде но пише само как се различават когато станат големи а на мен ми трябва да ги различа докато са макли че ако са два мъжкаря ще се избият.

Nebunu

Аз имам обикновени и до колкото знам ако има мустаци значе е мъжки, ако не е женска. Като малки е почти невъзможно да разбереш. Аз си купих  2 на около 2 см и си мислих че оцелих двойка защото на единия се виждаше малко мустаци а на другия не,  и сега са около 5 см и се оказа че имам 2 мъжки. Не съм забелязал да се бият още.

taisan 5000

То и мойте са обикновени на снимките има един е с повече точици него го взех днес и се виждат малки мустачки той е поголемия но освем мустачките които сега започват да растът съм чел че пола се определя и по пипалцата но и двата имат и незнам кое е мажкото понеже и някои женски май също имат пипалца.

Nebunu

По това което съм чел аз, и доста съм чел особено за тази риба, като малки не можеш да кажеш кои какво е. По-нататък определя се по мустаците първо, на мъжките са по големи, по дълги. На женските не толкова, има ги и на женските но не толко големи. Също така четох че мъжките са по тънки, по малки в размер от женските. Женските са по кръгли, с други думи по дебели. Но всичко това се вижда като се сравняват рибки на същата възраст. Също така мъжките са малко по агресивни, аз примерно забелязах че ако пускам таблетка в аквариума през деня ( един път се случи това, иначе само през ноща пускам) стават много агресивни. Тия таблетки всички рибки ги обичат, особено молита, обаче само да докосне анциструса таблетката, да усети че има храна, и става страшно.
taisan 5000

Аз съм чел че мъжките са по големи от женските но явно ще почакам докато пораснат за да ги разпозная . Аз ги държа с гупите и като ги храня с таблетки гупите стават като пирании таблетката изчезва в кълбо от гупи :) а анцуструса напада табледката за да изгони гупите.

SMF spam blocked by CleanTalk