• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.08.2025 15:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Георги

ЦитатТа извода значи, най-добре да храня с храна която да потъва на дъното, че и златната и сома да се хранят заедно...
Ама ти не киснеш ли вафлите 20-ина минути, за да потъват бързо? оо-о

aalina89

Здравейте!
Искам да попитам дали мога да чифтосам Златен и Обикновен анциструс?

Caxapa

Ако рибите се харесат, ще стане. Инак.."на сила хубост не става"...

raiko

Цитат на: Vivarium Center - 05.04.2013 18:10
златен = ксантик албинос
Единствената разлика между златен и албинос е стартовото хранене и насочената селекция.
Златния и албиносния ген са рецесивни гени от различни локуси. Въпреки, че фенотипно рибите са идентични не може да се твърди, че между тях няма разлика. При кръстосването на златен с албиносен анциструс нито една от рибките в поколението  няма да бъде с фенотипа на родителите - цялото поколение ще е със стандартното диво оцветяване. Това ще е така, защото всичките рибки ще са хетерозиготни по отношение и на двата рецесивни гена и те няма да се проявят.

Fifa

Здравейте, сдобих се с два звездни анциструса L 183, размера е около 2 см, и сега се чудя с какво да ги храня. Взех някакви таблетки с водорасли, но не са много впечатлени от тях. Попарих спанак и им хареса, но не знам дали може постоянно с това да ги храня- кой знае колко нитрати има в него.
Четох, че звездните били по - чувствителни докато са малки, и не искам да ги уморя.
В момента са в  30 литров аквариум, с грунд и корен с няколко анубиаса. Мисля да сменям през 2 - 3 дена по 10% от водата.
Хрумна ми да им правя микс от спанак, спирулина/имам под формата на хранителна добавка, но без примеси/, бяла риба и чушки - пасирам всичко, поливам с желатин и замразявам.

Съвети приемам всякакви.

otli4nikat2

таблетки за дъни риби и сомчета на Tetra. *THUMBS UP*
"Ако си съгласен с мнението на мнозинството,
значи е време да спреш и да се замислиш. "

Fifa

Такива имам, ама нещо не я ядат тази храна. Вчера ядоха спанак, днес им сложих една краставица.
Пробвах и артемия да излюпя 2 пъти, нищо не стана. И двата пъти опитах с тази на Sera.

martata

Какъв е този анциструс ?
Няма бели точки или петна по тялото, само накрая на опашката има бяло. :-)

http://martatata.snimka.bg/other/rasteniya.746088.31265261

FHM

http://www.plecoplanet.com/forum/articles.php
Потърси тук аз не мога да го определя защото снимката не е добра.

mollies

Наистина така би станало, освен ако един от родителите не носи златния или албино гена по рецесив, т.е. в единия алел, а в другия алел носи, и съответно проявява по фенотип, дивата украска. Тогава ако другият родител е златен (или съответно албинос) в поколението ще има фенотипно 50 на 50 дива и рецесивна разцветка  :-)

raiko

Твоят сом не е LDA 16.

Misho97

Можете ли да ме опътите къде мога да прочета за звездния анциструс (L 183). Интересува ме хранене размножаване, отглеждане, абе всичко за него :) Мисля да си взимам за моя аквариум и ме интересува поведението и нуждите им.

Caxapa

Ако нямаш литература  с Ел-овите  си питаш Гугъл.

Caxapa

Макар, че всички Ел-ове си приличат в поведение и хранене на 95% да не кажа 100.

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 27071

1754

Публикации: 9
Прегледи: 10489

56361

Публикации: 6
Прегледи: 5568

51477

Публикации: 11