• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.08.2025 05:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stefan_doc

Моите лични наблюдения са, че ако се гледат в малък аквариум от малки и не им се дава допълнително храна анциструсите остават малки по размер, даже и вече полово зрели. Моите навремето бяха по 6 см, чифт и си хвърляха хайвер. /60 л. аквариум/. Така и не пораснаха повече.

zambo

Анциструсите ми се разгониха и от седмица  хвърлят хайвер , за радост на боциите . Днес обаче едното ми босмани / възрастен екземпляр , на около две години , към 10 см./ решило да се облажи . Издебнало мъжкия анциструс и се намъкнало в тръбата при хайвера . Анциструса го усети и блокира с тялото си отвора .Докато обаче аз се усетя какво става и...
Резултата :
Босманито е оскубано , люспа по люспа и предаде богу дух . Мъжкия анцистрес го беше разбридал .
Чел съм , че стават агресивни , когато вардят хайвера , но невярвах че могат да убият риба по-голяма от тях .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Candinoo

Имаше в нета клипче в което голям речен рак се опитва да хапне от хайвер на анциструс и остана без щипки за 3 мин.

Деян

Свирепи са много, много повече от колкото човек би повярвал.  :-(

zambo

Сам се убедех в това .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

chaykov

по принцип мъжкия стои неотлъчно до хайвера до като се излюпи едни от малкото риби който си пазят поколението...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Caxapa

Днес попълних числото на анциструсите в аквата ми  като добавих едно малко, все още без полови белези и един мъжки около 9-10 см. С новото попълнение станаха 4 бр. Тоест два големи мъжки (еднакви на големина) и два малки. Та точно двата мъжкаря се засякоха при един от круизите си в аквата и така се наежиха ,че едвам ги разтървах с кепчето. Аквата ми е 120 литра като имам още десет живородки и два малки коридоса.
Въпросът ми е: Опасно ли е да държа двата Анциструса (мъжките) в общ аквариум? Забравих да добавя ,че има достатъчно укрития като корени,камъни  и др.
Ще бъда благодарен на съветите понеже все още са в общ аквариум и само да се отделя от аквата и почват да се    *MODERATOR*  *MODERATOR*
: 18.08.2009г 18:06ч
*HELP* *HELP* Моля помогнете!

NO CARRIER

Остави ги на мира, ще си разпределят територията.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Caxapa

Успях да уловя " новодомеца" и го пуснах в другата аква където няма себеподобни и пак със същите литри. Иначе не се търпеше борбата , сякаш два булдозера каматцу се блъскаха и пометоха няколко кабомби и едерии.

sevsev

08.09.2009 22:07 #234 Last Edit: 09.09.2009 00:05 by NO CARRIER
здравейте. имам едно малко глупаво запитване. купих си анциструс, за когото не съм вече съвсем сигурна дали е анциструс понеже стана съвсем различен след време. имам предвид , че си смени окраската и вече не е на типичните точици, а стана на кафеви и черни петна. питам се това анциструс ли е или не. има ли причина поради която може да си е сменил цвета при положение че другите рибки са си ок?

Bai Pe6o

Има различни видове анциструси, с различна окраска. Най-добре направи снимка, за да се види за какво става въпрос. Промяната в цвета може да се дължи на промяна в условията на живот и вероятно постепенно ще се нормализира. Най-добре със снимка  ;-) .

sevsev

Radinka

на мен ми прилича на анцитрус.Моят единия така си сменя цвета(към по сиво) когато жабата е покрай него
златарник,скаридарник и жабарник

sevsev

а и между другото откакто я яде тази чушка на снимката, стои на едно листо вече два дни и не е мръднал. преди си плуваше и се лепкаше по стъклото, а сега направо ми изглежда омърлушен. някой ако може да ми помогне с информация какво може да се случва с него в момента, моля да ми пише.много се надявам да не умре...

Caxapa

Ето и моите Анциструси. Не виждам нищо тревожно при твоя
"избелял" рибок.

Този най-светлия си е така от месеци. Последният с "големите" рога става такъв само като се счепка с някой от останалите.

Similar topics (5)

53038

Публикации: 10
Прегледи: 5287

10720

Публикации: 64
Прегледи: 27167

1754

Публикации: 9
Прегледи: 10509

56361

Публикации: 6