• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 14:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

pachoo

Тогава да върна ли затворника барем се разберат? Или да го оставя 2-3 дена там докато се поуспокоят нещата?

MeTogu

Не остави си ги заедно.Ще се разберат кой командва и ще мирясат.Хубаво е да има конкуренция,така рибите са по-активни.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Boromir

Ако, искаш да избегнеш за напред такива боричкания им осигури достатъчно окрития и не е лошо да им барнеш още една мадама.
Shrimp Breeding Lover

pachoo

Колега двама на две са единия се крие във вазичката другия в едно пънче, а мадамите се разбират перфектно на филтъра... боя става само между двата пича, а това което забелязвам сега, че по-голямата женска е подкопала отвякъде вазичката в която се крие единия мъжки и се вре като луда отгоре отдоло и от където свари  :-D, а мъжкия само я гони наляво на дясно... възможно ли е скоро да имат бебета или просто женската си прави бъзици с мъжкия?

zambo

Времето ще покаже . Бъди търпелив .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ivotri

Имах мъжки анцитрус и тормозеше рибите. Него го прададох. Наскоро имах един малък и един голям воален. Малкия тормозеше големия. Вероятно става въпрос за територия и храна. В крайна сметка големия се спомина. Според мен тези риби не са безобидни и при определени условия са доста агресивни. *dontknow*

pachoo

С малко закъснение ама рибките мирясаха. В 200 литровата аква всички се чувстват спокойно, активни са, и не съм забелязвал бой между тях *YAHOO*

ivotri

19.05.2011 11:27 #412 Last Edit: 27.05.2011 13:29 by ivotri
Браво разбрали са се :-)

reaskol

Аз за женските бети не се притеснявам толкова че ще си направят нещо, а ти за две невинни и без зъби анцитрусчета си тръгнал да ги разделяш ...   По вероятно ми се струва да се отделят мъжки гупита  :coffee: :-D

odinra

Здравейте имам следния въпрос анцитрусите ми хвърлиха в развъден 30л аквариум веднага след това махнах женските, днес ми се излюпиха малките и искам да разбера кога да махам мъжкия и да оставя малките сами. и още нещо сега са с жълтите коремчета след колко дена да захраня със артемия (предполагам 2-3 дена като изчезнат жълтите кореми) .
Благодаря предварително :) !

MeTogu

По-добре разгледай в темата за анциструсите.Доста е писано и всичко ще ти стане ясно.
Само да обобщя че таткото гледа малките доста време и е добре да се захранят,ден след като изчезне жълтъчното мехурче.Тогава можеш да махнеш и таткото.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

odinra

nevenaskorpi

Тези дни ще се излюпят бебетата в големия аквариум - 160л в съжителство с 14 разбори, 3 колизи, 3 молинези и 5 ампуларии... Въпроса е да оставя ли хайвера в общия или да го местя? Възможностите са три
1. 1х15л с няколко черита
2. 1 х 40л с 5 неонки
И трите аквариума са с мнооогооо охлюви (планорбиси, мелании, физи) и с грунд, ( доста "мръсен" защото са залесени и не сифонирам)
3. да взема ново аквариумче с голо дъно + аератор?
Предварително благодаря за съветите...и благодаря, че има такъв прекрасен форум  *DRINK*

Rainbow sid

Премести си хайвера заедно с мъжкия при черитата.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

nevenaskorpi

Цитат на: Rainbow sid - 03.08.2011 23:00
Премести си хайвера заедно с мъжкия при черитата.

Благодаря! Вътрешната помпа да я заменя ли с аераторче, че да не ги засмуче *dontknow*

Similar topics (5)

56361

Публикации: 6
Прегледи: 5366

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6983

56677

Публикации: 8
Прегледи: 6471

11956

Публикации: 22