• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 09:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: MeTogu - 13.12.2008 20:31
Да.Обаче след като се излюпят ще трабва да ги отнемеш от таткото.И да ги захраниш в оттделен аквариум.

Това защо трябва да го прави неразбрах. Рибките могат спокойно да си седят там където са и момента. Ако му трябва бройка за търговски цели ,въпросът стои по друг начин.

zambo

Скрил се е някъде . Неможе да е отлетял .  Анциструсите са в състояние като се заляпят за нещо в аквариума , да стоят неподвижни с часове .
Пангасиуса и 2 от трите бети обаче са в повече на аквариума .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gagaga

Цитат на: zambo - 14.12.2008 13:01
Пангасиуса и 2 от трите бети обаче са в повече на аквариума .

пангасиуса е мъничък вече ми е 3-ти кат пораснат ги връщам и взимам по-малък,а анциструса не сам го виждал от 3-4 дена вече,пък бетите-1 в обгия другите 2 в развъдния

zambo

От никъде нестава ясно , че бетите са в различни аквариуми . В отделни аквариуми може да живеят .
Но дори и за малък пангасиус 40л. аквариум е малък съд .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gagaga

Цитат на: zambo - 15.12.2008 10:02
Но дори и за малък пангасиус 40л. аквариум е малък съд .
в такъв случай го махам
: 15.12.2008г 13:01ч
OMG  =-O намерих сомчето  :buff: днес отивам в банята да си измия/изпера филтера (FAN Filter Plus)разглабям го аз и сомчето пада на мивката(беше във филтера) добре че го хванах бързо и го сложих в аквариума направо нямам думи  *dontknow*

MeTogu

Казах ти аз че е във филтъра ти не ми вярваше. :-D
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kurosaki_ichigo

*BRAVO* най сетне намери този  сом

MeTogu

Това е все едно да остави хайвер на каквито и да е други риби в общия аквариум.Ще бъде незахранено,недоразвито или изядено.А ако му останат 2-3 бройки ще е чудо.Защо да не го направи както трябва.Гледам да помогна на колегата.
Я кажи ти какво ще го посъветваш?

gagaga

Цитат на: MeTogu - 15.12.2008 17:57
Казах ти аз че е във филтъра ти не ми вярваше. :-D
аа ти каза че е в аераторната гъба а този филтер не е като онова дет каза за кислорода

Деян

Аераторната гъба е вид филтър. :-)

discus

15.12.2008 20:54 #205 Last Edit: 16.12.2008 00:16 by discus
При мен в аквариум с дискуси неведнъж са оцелявали ГОЛЯМ брой анциструси. Тъй като анциструсите са доста ЕДРИ бебета, невиждам смисъл да вади каквото и да било, стига да не му трябва бройка с търговска цел , както казах. На всичко отгоре според написаното в аквариума има 10 анциструса ,за друго не се споменава. Така че невиждам ,защо трябва да се занимава човека.
И понеже не обичаш да четеш MeTogu, ще го напиша с големи буква дано го видиш,
АКО НЕ СА НЕОБХОДИМИ БРОЙКИ С ТЪРГОВСКА ЦЕЛ, в общият аквариум ще оцелеят достатъчно на брой малки анциструси(примерно 40-60 % ) стига аквариума да не бъде занемарен точно в този момент.

MeTogu

Не не аз не разбрах ти какво ще го посъветваш!Ти какво не харесваш в моя съвет,че му го давам така че да му останат повече живи рибета или че ще има да раздава или продава?И понеже пак не четеш аз какво те питам ще го напиша с големи букви.
ТИ КАКВО ЩЕ ГО ПОСЪВЕТВАШ?

assensi

Предлагам да спрете навреме разразяващият се спор!
discus предлага да не се маха мъжкия, а малките да оцелеят в общия.
МеТоди предлага да се извадят малките в отделен аквариум и да се захранват отделно.

Това е! Колегата invisible сам преценява как да процедира.

discus

assensi  е обяснил какво предлагам. Може да се върнеш малко по-нагоре и да прочетеш това с червеното. Единственото което не ми допада в съвета ти е, че е продиктуван от търговският ти манталитет, който хич не ми допада. Мога да те уверя ,че с интерес ще следя "предлагам", защото мисля че прекаляваш. Обърна нещата на търговийка, а целта тук не е такава. Има си начин затова.

MeTogu

Не се притеснявай койото каквото търси знае къде да го намери.Освен обявата за скаридите напоследък май само съм купувал.А това,че не си харесал съвета ми може да подминеш и да си дадеш твоя.На това аз му викам заяждане.Лично аз познавам колеги на който аквариумите не са в окаяна осъстояние и са им оставали по 2-3 бройки.Давал съм им този съвет и след това съм виждал щастието в очите им.С търговска цел или не ефекта беше много добър.

Similar topics (5)

11956

Публикации: 22
Прегледи: 14842

1472

Публикации: 854
Прегледи: 402819

51517

Публикации: 10
Прегледи: 4632

35998

Публикации: 6