• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
12.05.2024 14:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

stefan_doc

Браво за покупката на мъжкия анциструс - малките по размер, а вече полово развити екзепляри са точно за твоя малък аквариум - съветвам те, обаче, да купиш и женската от същия продавач, защото анциструсите не са само един вид!! рискуваш, също така да купиш много млада женска, която после да порасне много на размер, или малък мъжки, който след месеци да му израстнат рогцата. :-)

миа

ще видя дали ще мога да отида до животинския тази събота.по важно е дали ще има същите сомчета.ще гледам другите сомчета-ако поне едно от тях има рогца значи другите са женски на същата възраст

@lexandr@

Здравейте,
Днес като станах, установих, че аквариумът ми е пълен с бебешки сомчета, по няколко милиметра дълги - мязат на попови лъжички. Изобщо не подозирах за съществуването им, не знам от къде се пръкнаха. Вероятно сомката е хвърлила хайвер под един пън, където вечно се крият с мъжа й. Проблемът е, че не знам какво да ги правя.
Освен сомовете имам златни, 2 от които са доста едри - 12-15 см. и се опасявам, че при добро желание може да изгълтат мишоците без даже да се усетят. За сега не виждам да им се точат, ама знам ли?
Имам един много мъничък аквариум, но нямам филтър за него, а и въобще не виждам как ще ги ловя тия червяци между камъните да ги местя. Кажете ми какво да правя? Да ги оставя така, пък който оцелее - оцелее? Ами ако повечето оцелеят - те са ужасно много?! Видях поне 20-30. Под пъна шават още.
Помагайте, аз съм в паника. Не ги знам даже какво ядат тия гадинки.
Предварително благодаря!

Bass_Maker

Като за начало може да уточниш вида на сомчетата.
You cannot kill what you did not create...

denzel

съвет - остави ''природата'' да си свърши работата ! ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

discus

Най вероятно имаш бебета от анциструси, аз бих ги оставил там където са си , доста са пъргави и мисля че за златните ще е проблем лесно да ги хванат, при мен си оцеляваха преди при дискусите.

nina

Ми ако решиш да си ги запазиш и да ги отгледаш, няма да е зле да вземеш едно малко филтърче за десетина лева и да го пуснеш в малкия аквариум. Обаче и нагревател ще трябва, щото и да не замръзнат. В малък обем водата по-бързо изстива. Няма да им слагаш пясък отдолу, за да им чистиш по-често и по-лесно. Сложи им едно коренче да смучат, ако са анциструси, или един по-голям камък и тва е. А, между другото, ако наистина са анциструси, те са доста редовни в хвърлянето на хайвера - всеки месец  :-)  Проблема с ваденето на рибетата ще го решиш, като ги засмукваш с маркучето, с което сифонираш. Успех!

@lexandr@

Да, явно са анциструси - на снимките, които излизат в google изглеждат точно като моите.
Имам ги вече 2 години, но за първи път се люпят. Това значи ли, че от тук нататък само това ме чака???
Май от съветите ви реших наистина да си ги оставя при мама и тати. Но все пак, ако оцелеят много от тях? Какво да ги правя?

mejdupraznika

Ще си ги гледкаш, ще подаряваш. *DRINK*

zambo

Цитат на: @lexandr@ - 09.01.2008 16:29
Но все пак, ако оцелеят много от тях? Какво да ги правя?
*spam Тиган и олио ще ти разрешат проблема .
Сега сериозно , отгледай ги .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

flasher

можеш да поподариш ... на мен :)

MeTogu

Аз все пак мисля че е по-добре да оттделиш златните риби за да отцелеят.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

bay_milee

Аз преди време имах двойка анцитруси и ги отделих от общия в един 5 литров и стана перфекно малките си бяха спокойни както и аз че никой няма да ги изяде но ако има каде да се крият нямаи грижи златните няма да ги докопат.

malomir

Сложи още един-два камъка или някакво друго укритие.

@lexandr@

Имат къде да се крият. С очите си видях и как един от мъниците избяга на една златна. Но тя като че ли се беше объркала, защото вяло го подгони. Докато ги наблюдавам, златните не обръщат никакво внимание на бебетата. От друга страна намерихме парчета от тях днес, но си мисля, че по-скоро сами са умрели, а после златните са ги разкъсали.

Similar topics (5)

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4443

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6399

56677

Публикации: 8
Прегледи: 5103

11956

Публикации: 22
Прегледи: 13614

1472

Публикации: 854
Прегледи: 351029