• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем със помътняване на водата.

Започната от Dede, 23.07.2012 23:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dede

Здравите, от около 1 месец имам морско аквариум, да кажа направо проблема да видим на някого случвало ли му се е и какво ще ме посъветва. Днес реших да правя малко подреждане на камъните за да почна да оформям акваскейпа, съответно използвах рееф конструкт на аква медик, и незнайно защо водата побеля(помътня) като хлорирана, и вече 3 часа е така, моля ако някой може да даде бързо мнение, в аквата има два клоуна който не изглеждат много добре(имам чувството че им е трудно да плуват) за 100% смяна не може и да става дума поне в близките 2 дни (горе долу толкова и трябва на осмозата за да направи достатъчно вода за пълна смяна) възможно ли е да е от лепилото или от пробиването на камъните, и има ли бърз начин да почистя водата?

M_I_T_A_K_A

Възможно е да е от лепилото да. Проблема му на риф конструкта е, че съхне мало по бавно. Може и от дупченето на камъните да има дребни частици, които сега плуват във водата. Ако имаш филтърни чорапи може да сложиш на тръбата която влиза в съмпа или другия вариант е вата.... слагаш и сменяш докато се избистри. Колко е голям аквариум?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Dede

400 литра вода в дисплея + около 100 в съмпа (реални количества) в момента точно нямам такива материали под ръка и с действа с подръчни сложил съм памучен плат на тръбите който връщат водата и периодично ги почиствам( през около 10 мин.) има ли опасност за рибите защото изглеждат с доста намалени жизнеспособности? и ако им приготвя прясна вода да ги преместя дали няма да е по вредно за тях.

Коле99

Преместиш ли рибите,  допълнително ще ги стресираш. Аз бих направил същото, което Митака те посъветва. Увеличи течението, ако имаш възможност, за да може водата по-бързо да премине през филтърната вата. Смени активен въглен и прави по-чести смени на водата. Качи малко снимки, за да може по-лесно да се ориентираме.
Aу, ау

hanuman

Колега дупчил ли си камъните?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

M_I_T_A_K_A

Пише, че ги е дупчил и затова казах, че може една част да е и от това. Пак той да каже де.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonino


Dede

За щастие тази сутрин нещата изглеждат корено различни, водата е много по бистра, а от скиимера извадих половин чашка бяла гъста течност. Вероятно целия проблем идва от лепилото (ползвал съм само едно),защото изглежда като описания на линка с чашата мляко. Иначе и при мен рибите бяха започнали да полягват по дъното, но сега плуват нормално.

камен чочев

Според мен не е от лепилото. Ползвал съм по две опаковки накуп и такъв проблем не съм имал. Поне, ако си спазвал указанията. Винаги при използването му се отделя известно количество бяла мъгла, но за 10-15 мин водата се избистря. Има вероятност да е от комбинацията на двете, но това идва да ти покаже, че винаги трябва да се внимава, за да не се стресира системата. Относно клоуните - ами те по принцип не са жизнени риби, така че не им се вглеждай много много. Поздрави

Dede

Явно е на каквото случиш, вече съм 100 % сигурен че е от лепилото (то няма и от какво друго да бъде всъщност) не мисля, че е  от 2 дупки пробити по 4 см в камък и след това измити с вода от аквариума която после изхвърлих, така, че остава само лепилото, за съжаление единия клоун не издържа (по-малкия) другия за сега плува, но няма никакъв интерес към храна все още, което ме кара да си мисля че и той няма да изкара дълго (за сверка само, 1 час след като ги докарах след 3 часово пътуване, и двата налитаха на храна, така че явно проблема не е само в стреса) Водата има все още има малко бял цвят, но не е като снощи, за мен извода е, че половината лепило което остана(щото половин опаковка използвах снощи) отива директно в кофата за боклук, не казвам на никого да не го ползва и, че е боклук, нека всеки сам да си прецени. Лошото е че има загуби  :duvar: хубавото(ако може да се каже че е хубаво) е, че е млад аквариум с много малко обитатели и няма как и да има сериозни загуби. Благодаря на всички които се включиха и се опитаха да помогнат.

ludiqdoctor

Явно някой ден ще трябва да заснема как лепя стова въпросно лепило и как на никой нищо не му се случва. Как ви звучи 3 опаковки използвани за залепване на основния риф в 120 литра аквариум и никакво замътване. Като казвам никакво разбирайте в най-буквалния смисъл никакво! За замътването веднага ви обяснявам как го правите - хората са си написали: размесвайте двата компонента до получаване наеднородна смес и да не можете да различавате двата цвята (ако сте забелязали че двата компонента са с различен цвят). При недобро смесване при потапянето му във водата то започва да се разпрашава, отделят се частички които рибите поглъщат и от там и проблема. И не на последно място: при лепенето остава лепило по дланите. Не си изплакваите ръцете във водата!!!
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

Стоян Михов

Dede  не го хвърляй, запази го. :-)
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Similar topics (4)

53543

Започната от peter85


Публикации: 4
Прегледи: 3052

32745

Публикации: 1
Прегледи: 9525

26149

Публикации: 5
Прегледи: 3066

58514

Публикации: 6
Прегледи: 3150