• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 17:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

има ли транспортна услуга от Германия?

Започната от Стоян Михов, 31.01.2012 17:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Някой има ли информация дали има транспортна услуга от германия, подобна на gabco, която да докарва стоки купени през e-bay или друг магазин, говоря само за транспортна услуга, а не за това да го поръчват и плащат вместо теб? Благодаря. И изобщо как си поръчвате неща от Германия, аз си поръчах от Корален зухт директно доста неща и ми съдраха кожата с доставката преди време.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Condor

Еконт и  Спиди имат доставки от други държави.Но и там цените са доста солени,ако е обемисто.
Аз преди време проверявах ,за доставка от Англия и то трябваше да вземат стоката от адрес.Стана мама-миа цената и се отказах.Ако е от офисите им  е сравнително премливо.Смята се обемно тегло,има и калкулатори в сайтовете им.Но най-добре с директно запитване по имейл .

Ето  инфото на СПИДИ:
http://www.speedy.bg/files/tariffSpeedyWorldwideServices.pdf
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F2yukgtd.jpg&hash=f0fa4cfff231858e823e28afdd0eb314477d16d1

Коле99

Пътеводител за интернет пазаруване. Информация за онлайн магазини с доставка до България http://www.pazaruvane.com/online-pazaruvane-s-posrednik.html открих тази фирма http://www.shopaholics.eu/shop/index.php
Нямам лични впечатления, само това открих за посредник от Германия, освен назованата фирма
Aу, ау

NikolaV

За съжаление май няма в момента транспортна услуга ала габко за Германия. Поръчах си през http://e-top.bg/ две неща от немския ибей, като дефакто поръчват те. Това леко те товари, но за мене по-големия проблем е неудобството - хем не мога да ползвам снайпер например, хем им е супер зле измислена системата за поръчка. Пуснах си нещо за поръчка два часа преди края на търга, получих след 5 секунди потвърждение, че е получено и на другия ден ми се обадиха, че било късно, че ен работили и тн. и не са участвали. Изпуснах един ORP контролер за без пари направо... Двете неща, които ги спечелих разбрах след няколко дена чак, че са спечелени като ми се обадиха, а не очаквах и бях играл за други - добре, че не спечелих и вторите. Демек на сайта им няма начин да проследиш какво ти става с поръчката. Следващата поръчка ще я пробвам през сайта, дето Коле99 го е дал - да ги видя и тях.
Аз доста следя ибея за втора ръка неща и търгове и съм забелязал, че швабите продават доста по-евтино, докато в УК гледам се продава втора ръка почти на цената на ново...
Иначе има подобна на габкото фирма за Франция - http://smartdelivery.org. Но до сега аз поне от Франция не съм купувал нищо.
Иначе немски сайт препоръчвам http://www.aquaristic.net. Доставката до БГ за до 30 кила е 17 евро. А 30 кила си е бая стока. Писах им за едни хуйни на Аква-медик, които ги нямат на сайта и ми ги доставиха. Заради тях чаках доста, но иначе доставят до БГ за по-малко от седмица и куриер (Спиди) ти ги носи до вас.

ПП. За немския ибей. Винаги може да питаш дали шипва до БГ или пък до Англия (Габко), но в 90% отказват. Винаги внимавай дали конкретния продавач приема пейпал. Доста от немците не приемат и трябва да се плаща по друг начин - нещо, което лично аз не бих направил.

Стоян Михов

Благодаря на всички, полезна информация. Наистина има интересни неща в немския ибей, във френския нищо няма. Никола благодаря за немския сайт, бая неща си харесах оттам.  *THUMBS UP*
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Стоян Михов

Да посъбудя малко темата
Gabco вече доставят и от Германия. http://gabco.org/price.php ,ама за 4 лв на кг.
Dostaviam също доставят и от Германия, схемата е същата като на Гъбко - http://dostaviam.com/index.php и при тях е 2 евро за кг

https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

iivs

Миналия месец ползвах услугите на http://dostavki.de/ много *THUMBS UP* съм доволен от цената на доставка която е 2.50 лева на килограм единствения им недостатък е малко бавната услуга но то е защото имат по един курс в месеца.

cwetalin

Цитат на: iivs - 05.12.2012 23:14
Миналия месец ползвах услугите на http://dostavki.de/ много *THUMBS UP* съм доволен от цената на доставка която е 2.50 лева на килограм единствения им недостатък е малко бавната услуга но то е защото имат по един курс в месеца.

Тези щяха да затварят,нещо местиха офиси, ала бала и аз ги отсвирих. Кога за последно ги ползва?
Иначе за габко видях и аз вчера и много ме зарадва.

iivs

ноември месец ги ползвах а и още нещо за леки и обемисти стоки ползват някаква тяхна формула за обемни килограми,която ми приложиха за един куфар който тежеше 5 кила но по тази формела доставката му беше 39 лева но след лек пазърлък с тях я снижиме до 25 лева което бе по-поносимо.

Peza

Цитат на: iivs - 05.12.2012 23:14
Миналия месец ползвах услугите на http://dostavki.de/ много *THUMBS UP* съм доволен от цената на доставка която е 2.50 лева на килограм единствения им недостатък е малко бавната услуга но то е защото имат по един курс в месеца.
Аз ги ползвам от близо 8-9 месеца иди доди без прекъсване. Имаха проблеми до преди месец и то не малки. До колкото знам от човека който се е захванал да направи и организира фирмата и услугите проблемът главно им е бил в Германия ... несериозни хора които не са си вършили работа както трябва (българи пак). До колкото сме си говорили с него, защото покрай постоянните ни срещи да си взема поръчките вече се познаваме доста добре, в момента е имал късмета да намери други хора с които проблемите им в Германия да се изгладят съвсем и сега "стиковат" нещата с тях, а от там и курсовете към България да не се забавят и да няма ненатоварени пратки. До колкото знам от него се опитват така да си организират нещата че да има два курса месечно на този етап, досега бяха 1 път в месеца.

Накратко: Още са в началото, имат кусури за изглаждане, за съжаление курсовете са 1 път месечно, но до момента от всичко поръчано от мен (4 филтъра, система и части за СО2, разни флейти, макучи ... попмпи, всевъзможни дреболии, RO/DI ситема, и мн. др малки и големи нещица не само за хобито) нищо не е останало недоставено. Мисля че тепърва и с времето ще се изгладят нещата и ще можем да разчитаме на по-чести курсове и по-малко проблеми. Най-малкото самите хора са доста разбрани и се стараят да подобрят нещата, защото са напълно наясно с проблемите си и това не ги радва. Аз лично съм много доволен от тях.

Ползвал съм и услугата им за асистирано пазаруване от ибей, това е когато продавача приема само банков превод. Нещо много полезно когато говорим за участие в търгове. И там имаше проблем със забравяне на превода от човека им в DE. Сега незнам на какво ниво е, peipal или не участвам просто.

П.П. Нека не ви прозвучи като излишна реклама, най вече защото с времето се познавам вече лично с тях, мисля че най обективно си написах мнението, без да пестя и критики.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

tonino


Dede

Ползвал съм dostavki.de и като цяло са адски бавни, имах една поръчка през юли, която дойде чак през септември.
така, че един минус от мен за тях.

Similar topics (1)

26768

Публикации: 15
Прегледи: 8349