• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.05.2025 15:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новобрански аквариум - 750 литра

Започната от edmund, 27.11.2015 04:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

edmund

Чувал съм (слушал съм го) - да. Много, много е тих - уверявам те.

P.S. как мога да преместя постове в нова тема? Да взема да направя една за новия аквариум, ама искам да преместя част от постовете.
Новобранец в акваристиката - положил клетва на 5 септември 2015 г.

_Kirilov

Модератор трябва от който пост кажеш надолу да я резне темата евентуално .

Lightning_boy

Цитат на: edmund - 12.05.2025 16:51Чувал съм (слушал съм го) - да. Много, много е тих - уверявам те.

P.S. как мога да преместя постове в нова тема? Да взема да направя една за новия аквариум, ама искам да преместя част от постовете.

Идеален си!
Последни 2 въпроса, надявам се.
С какво ще шумоизолираш и кое?

Извинявай, че те засипвам с въпроси, ама и аз съм малко като аутист с шума и гледам да го сведа до минимум.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

M14iro

Цитат на: edmund - 12.05.2025 16:19Аз съм маниак на тема шум и звук :)

.
 Здравей!
Ако филтъра  е  с DC помпа няма да имаш  нужда от шумоизолация. Както казваш това са мъртво тихи помпи. Аз също съм много чувствителен към шума и затова инсталирах една DC помпа на канистър Ехейм 2260 и  сега нищо не  чувам, дори късно вечер , когато е мъртва тишина.С аквариума спим в една стая :-D 

edmund

Привет! Ще отговоря и на двама ви, че да не правя два поста :) 

Lightning_boy Ще направя звукоизолация на стойката която може да видиш в прикаченият файл. Профилите (краката) са 40х40 мм. Представи си сега, че и от двете страни се затворят с PVC плоскости, по този начин между двете плоскости остава кухина от 40 мм. в която ще сложа памучни звукопоглъщащи панели които работят ефективно между 350-4000 Hz.

Благодаря ти за включването M14iro !

Като казах маниак на тема звук ......... аквариума ще бъде в помещение в кокето има супер качествена озвучителна система и е акустично третирано срещу ревербрации, интерференции на звука. В стаята има панели за абсорбция, дифузри и бас трапове. Няма ехо и е тихо като в г*з :) :) Не, че зам колко е тихо в един г*з ама ......

Тъй като в стойката ще има два канистъра с голям дебит, система за Co2 с външен реактор и електромагнитен клапан (който жужи), система за Озон, отново с външен реактор (в него водата се завихря с Вентури във 60 см висок акрилен стълб и бълбука), а също и помпа за въздух която да вкарва озона та........става си шумно, макар и не много. За това реално ще правя звукоизолация в областа на mid-bass и средните честоти.

P.S я вижте момчета как скейпват в Китай :)  Видео на нано скейпинг
Новобранец в акваристиката - положил клетва на 5 септември 2015 г.

Lightning_boy

Цитат на: edmund - 14.05.2025 02:45Привет! Ще отговоря и на двама ви, че да не правя два поста :) 

Lightning_boy Ще направя звукоизолация на стойката която може да видиш в прикаченият файл. Профилите (краката) са 40х40 мм. Представи си сега, че и от двете страни се затворят с PVC плоскости, по този начин между двете плоскости остава кухина от 40 мм. в която ще сложа памучни звукопоглъщащи панели които работят ефективно между 350-4000 Hz.

Благодаря ти за включването M14iro !

Като казах маниак на тема звук ......... аквариума ще бъде в помещение в кокето има супер качествена озвучителна система и е акустично третирано срещу ревербрации, интерференции на звука. В стаята има панели за абсорбция, дифузри и бас трапове. Няма ехо и е тихо като в г*з :) :) Не, че зам колко е тихо в един г*з ама ......

Тъй като в стойката ще има два канистъра с голям дебит, система за Co2 с външен реактор и електромагнитен клапан (който жужи), система за Озон, отново с външен реактор (в него водата се завихря с Вентури във 60 см висок акрилен стълб и бълбука), а също и помпа за въздух която да вкарва озона та........става си шумно, макар и не много. За това реално ще правя звукоизолация в областа на mid-bass и средните честоти.

P.S я вижте момчета как скейпват в Китай :)  Видео на нано скейпинг

Чета поста и си викам ... тва брато няма начин да няма регистрация и в bg audio club! :D Може и да се лъжа ама така ми намирисва :D
За звука в тоя диапазон изглежда като да е чук. Но самия филтър не създава ли и вибрация, която е хубаво също да се "обира" от нещо?
Преди време бях решил да правя на колата шумоизолация и се бях поразчел, че е добре за вибрация изолационния материал да е със затворена клетка.
Въпреки, че то при теб май филтъра всъщност ще е най-тихия агрегат от всичко наблъскано върте...

PS. Това "скеле" на Solidworкs ли е чертано и смятано?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

M14iro

Цитат на: edmund - 14.05.2025 02:45Тъй като в стойката ще има два канистъра с голям дебит, система за Co2 с външен реактор и електромагнитен клапан (който жужи), система за Озон, отново с външен реактор (в него водата се завихря с Вентури във 60 см висок акрилен стълб и бълбука), а също и помпа за въздух която да вкарва озона та........става си шумно, макар и не много. За това реално ще правя звукоизолация в областа на mid-bass и средните честоти.

Ясно.  *privet*

_Kirilov

ЦитатLightining_boy при последните изчисления, аквариум ще е с размери 227x60x83 Пак Антон ще го прави, а стъклата (15 mm.) ще ги вкарвам от Румъния, понеже в България няма Clearvision 15 mm.

Отказа се от по-дългия аквариум заради тежестта или друго нещо промени проекта ти ?
83- височина ?

Similar topics (5)

36568

Започната от Dark

Публикации: 45
Прегледи: 12505

9346

Публикации: 36
Прегледи: 13412

52341

Започната от noodle89

Публикации: 0