• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

моят хаос

Започната от dimo _ss, 15.06.2010 04:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Buhoff

Писах ти лично съобщение.

dimo _ss

Да пусна малко развитие и от мен. Не съм писал отдавна, но за в бъдеще се се опитам да съм по-редовен . Не е кои знае какво мъховете тръгнаха горе долу, яванския добре а коледния който добавих не расте на елхички а по-рядък на пръчки.Незнам студено ли му е или просто му трябва въглерод. Добавих и малко роголистник също върви прилично.Отмина фазата на кафявите водорасли или поне се поуспокоиха . Снабдих половината град със Салвиния  :-D  при мен се развива доста бурно. Буцефаландрата е в застои нито се развива нито мре.Нямам опит с това растение от време на време пуска някои цвят и окапват. Листа и коренища имам чувството, че едно листо не е извадила. Микозоума взе да се предава, появяват се кафеви петна по листата и постепенно изсъхват и окапват. Отдавам го на температурата може би иска топло или ....незнам някой ако има опит нека пише. Не вярвам да е липса на нещо . И все пак се получава за сега аквариум с акселотъл и растения на 18градуса.Това е за сега малко но от сърце ❤️. Поздрави!     .

_Kirilov

В интерес на истината ако не беше казал за всяко растение какво се случва с него  - нямаше да да се разбере ,че не всички се развиват добре .

Интересно ми е лятото как поддържаш 18 градуса ?
Не съм се интересувал от тези гадинки , но ако не им е проблем на 20-22 да живеят , мисля ,че и растенията ще започнат да се чувстват една идея по-добре.

dimo _ss

ЦитатВ интерес на истината ако не беше казал за всяко растение какво се случва с него  - нямаше да да се разбере ,че не всички се развиват добре .

Интересно ми е лятото как поддържаш 18 градуса ?
Не съм се интересувал от тези гадинки , но ако не им е проблем на 20-22 да живеят , мисля ,че и растенията ще започнат да се чувстват една идея по-добре.
Даа определено не всички се развиват добре. Честно казано незнам още как ще поддържам ниската температура. Ще се наложи закупуването на чилър несъмнено . Чета,че колеги замръзвали шишета и някакво подобно решение , но "козата си иска пръч"както се казва. Колкото до акселотъла иска си студено 16 18 градуса казват че били най-оптималните. А над 20 вече има опасност за здравето им .

_Kirilov

Този чилър за аквариум, ако е това , което си мисля цените са им  *NO*  ...
Дори и аз като студенолюбив лятото не оставям климатиците на 20,че температурната граница ще е един път от топло на студено...
Предполагам дори и сега го държиш в стая , която не се отоплява. Съдейки от моите аквариуми - осветление и филтър + стъклени капаци и винаги температурата е с 2 до  3 градуса над тази в стаята , дори и без нагревател.

dimo _ss

Здравейте банда. Пак съм аз . Да ви споделя малко , то не е развитие ами по-скоро деградация. Акселотъла се спомина . Нещо се затъкна хайванчето поду му се дупето удължи се кара ден два и си отиде. Поддържам си го с ежеседмичните смени на вода температура се вдигна доста отидохме на 28 градуса . Оказа се че микрозорума за 7-8 месеца не се е захванал за дървото листата му продължаваха да окапват докато не останаха 5-6 броя и зацикли нито се развива нито загива . Салвинията стана някак с дебни листа няколко пъти по-дребни реших ,че е липса на желязо и микро елементи започна да вкарвам по 1 мл желязо на седмица и по 1 грам калиев сулфат. Един ден забелязах, че буцефаландрата е с някак си свити листа нагоре все едно търси светлина след няколко дни се появиха и пожълтели сари листа . Реших да сменям вода и минах покрай нея с маркуча и то се разпадна буквално. Всичките му листа изкапаха все едно го е хванала криптокорина болест.Та и с нея греда . Остана един анубиаса които криво ляво върви роталата която се развива добре . Мъховете пак вървят нагоре няма явно да направят елхички без Co2 . Салвинията както се развиваше бурно изведнъж издребня стана 5-6 пъти по ситна от колкото е в същност . Пауновия мъх също не е ок върви но много бавно май няма да ми се получи с тези мъхове без въглерод . Единственото роголистника си върви по ноти, няма няма и се налага да го разреждам . Добавих наскоро и пистция гледам , ,че пуска дъщерни което е добър знак започнах да правя тестове нитратите бяха 25 в началото вече 4та седмица ги следя паднаха на 10мл/л фосфатите бяха в небесата сега са около 2мл/л. Теста за желязо не ми работи отчита някак грешно явно му е минал срока на годност :D . През всичките тези месеци бе бяха нападнали брутално охлюви. Реших да ги атакувам биологично  :-D  пуснах няколко хелени които си свършиха отлично работата . Скоро забелязах че има една две празни черупки и от тях . Явно и те гладуват вече завалйките . Пуснах и 2 неретини от които едната загина след седмица две . Незнам хелените ли я оправиха или нещо не и понесе ,но и от нея остана само черупката. Та така с моите неволи. Иначе съм тъп и упорит, сменям си редовно вода добавям по малко горчица и квото сабя покаже . Това е от мен за сега. Ще се радвам някой ако даде насока или препоръка поздрави от мен.   *HELP*  *bg*

dimo _ss

Lightning_boy

1-во, въпрос на гледна точка е дали е деградация или градация.

Проблеми с аквариумите има и винаги ще има.
На 1-во четене, не виждам да имаш нищо хранително като грунд. Ако няма какво да храни растенията в коретние ...  *NO*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

29276

Отговори: 8
Прегледи: 6620

24355

Отговори: 12
Прегледи: 9401

26700

Започната от lubo_894

Отговори: 8
Прегледи: 7074

55042