• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.05.2025 22:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моите 180 литра.

Започната от kinsman, 07.02.2025 12:57

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Не съм сигурен ,че е от криптокорината . Имаш плаващи растения - те са най-големия буфер за бързо усвояване защото се хранят само от водния стълб, Роталата също ще иска , но не са някакви страшни количества .

niki_o

Криптокорината ще се зарадва на някоя дънна таблетка или глинено топче че се храни чрез корените си основно. Добавянето на течно желязо не й влияе особенно много.
Обаче щом ти изчезва за един ден желязото може просто с нещо да се свързва и за това да не го лови теста. Непрекалявай с него ;-)

kinsman

Цитат на: _Kirilov - Днес в 08:02Не съм сигурен ,че е от криптокорината . Имаш плаващи растения - те са най-големия буфер за бързо усвояване защото се хранят само от водния стълб, Роталата също ще иска , но не са някакви страшни количества .
Аз само съдя по Криптокарината. Тя показва дали имам недостиг дори преди това да проличи по другите растения.

Цитат на: niki_o - Днес в 08:19Криптокорината ще се зарадва на някоя дънна таблетка или глинено топче че се храни чрез корените си основно. Добавянето на течно желязо не й влияе особенно много.
Обаче щом ти изчезва за един ден желязото може просто с нещо да се свързва и за това да не го лови теста. Непрекалявай с него ;-)
Наиграл съм се с топчета, пръчици и хапчета  :-D Само ми се размътва водата. И аз мисля че нещо може да ми утаява желязото. Разтварям желязо на прах, дали има хелат - не знам. Ще опитам с Easylife Ferro с EDTA и DTPA.

Similar topics (5)

40333

Започната от Klens

Публикации: 33
Прегледи: 11930

13631

Започната от blagoy

Публикации: 10
Прегледи: 5272

3735

Публикации: 2
Прегледи: 3304