• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.08.2025 10:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моите 180 литра.

Започната от kinsman, 07.02.2025 15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M14iro

Цитат на: a__andreew - Вчера в 15:34Кислорода е по-лесно разтворим във водата отколкото цо2 имайте го в предвид.
За кислорода във въздуха си абсолютно прав , но за разтварянето на цо2 във вода е обратното на това , което казваш. Цо2 е  около 20 -ти по разтворим

M14iro

ЦитатС CO2 няма общо, така е. Но при вкл. компресор брада не съм имал. Мисля че остатъците не могат да се окислят и да ги преработят бактериите. Затова брадата се възползва от тези остатъци.

Не се ли вижда по някое време фотосинтезата в аквариума?
Щом газта ти се разтваря добре, растенията ще ти доставят достатъчно разтворен кислород, това е най добрия начин за това. Въздушната помпа я пускай ,когато изгаснат лампите , тогава има най малко кислород , тъй като няма приток на такъв и всичко консумира кислород дори и растенията.   

kinsman

ЦитатНе се ли вижда по някое време фотосинтезата в аквариума?
Щом газта ти се разтваря добре, растенията ще ти доставят достатъчно разтворен кислород, това е най добрия начин за това. Въздушната помпа я пускай ,когато изгаснат лампите , тогава има най малко кислород , тъй като няма приток на такъв и всичко консумира кислород дори и растенията.   

Това ми беше първоначалната идея. Един месец карах така и ми се появи брада. Ще опитам с вкл. постоянно коморесор и ще стане ясно.

M14iro

Вчера в 22:42 #138 Last Edit: Днес в 01:04 by M14iro
До колкото си спомням влизаше в други форуми , така че  една интересна по задълбочена теория за черната брада... https://www.ukaps.org/forum/threads/what-exactly-causes-bba-part-2-bacterial-imbalance.38375/  *privet* 
Всъщност, къде имаш черна брада? 

Similar topics (5)

25886

Публикации: 10
Прегледи: 4284

60207

Публикации: 4
Прегледи: 924

22856

Публикации: 4
Прегледи: 3205

20362