• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 04:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Профилът на _Kirilov

Започната от _Kirilov, 03.11.2013 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

jabeto

Харесват ми такива аквариуми,но само да ги гледам,а не да ги поддържам.Иначе и аз ползвам Сън Сън 2000л/ч вече близо 10г.За това време му смених веднъж уплътненията и миналата година ротора смених.Всичко струва супер евтино.За тези близо 10г съм го почиствал общо 5-6 пъти  :) За мен цена качество е топ.За бавен аквариум може и да свърши работа лампата.Като светне в аквариума ще се рабере.Успех! :)

bunzip2

Ееее, супер е бил аквариума. Браво!
60 балона со2 в минута хич не е много за този литраж. Това си е по балонче в секунда  :-D
Аз в 35 литра чисто обем вода, и обем по размери на аквариума 45 литра, подавам в момента 120 балона в минута (по 2 балона в секунда). Разтварям с керамичен дифузер на ZRDR. На дали всичко се разтваря, ама по дроп чекер съм в жълтото почти и проблеми няма.
Иначе поддръжката е малко товареща да, тва чистене на стъкла, ежеседмично подрязване на растенията... ама пък като го погледнеш и ти прави кеф после.
Торенето с фирмени торове излиза доста скъпо.
Взимаш си нитрат и фосфат и си бъркаш макрото - излиза буквално без пари.
За микро елементи, аз винаги съм предпочитал профито, защото е много икономичен и също в комбинация с домашно забъркано макро, излиза супер изгодно.
Не че неможе да се забърка и някакво домашно микро (тензо коктейл примерно), но с хелатите на желязото нещата са сложни и грозни, за това ползвам профито общо взето.
Торя по EI Daily и винаги съм имал хубави резултати с домашните торове, тъй че ако искаш, ще ти кажа аз как ги правя и направо действай с такива, резултата е топ  *THUMBS UP*

_Kirilov

Разликата между 100% разтваряне и керамичен дифузер е около 80%.
От тези 100-120 разтваряш 20 я има я не .

bunzip2

Абее, не съм сигурен дали е 20%  :-D
Много относително е и колко ситни ги прави дифузера и колко време мехурчетата обикалят във водата.
При мен направо ги "убивам" не знам качват ли се изобщо горе до повърхността - скивай

_Kirilov

https://i.postimg.cc/rprCBfW9/IMG-20240603-215229.jpghttps://i.postimg.cc/4xMQ2DKd/IMG-20240603-215432.jpg
Нещо не е моето .....
Оставих телефона без никакви настройки , без фокус и прочие . На живо разликата е два пъти по-голяма .
Просто леда идва слаб според мен , отделно студената температура убива всичко, супер не естествено ми стои .


Отделно не знам защо изглежда все едно има водорасли в ъглите , а реално няма нищо - грунда се отразява в стъклата и изгледа мръсно

Lightning_boy

Според мен е защото снимаш фронтално.
Пробвай да снимаш под някакъв ъгъл. Например леко да си над хоризонталната линия за снимане. Да видим дали ще има разлика.
Иначе на мен си ми харесва, ама аз като цяло не съм и претенциозен  :-D
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Цитат на: Lightning_boy - Вчера в 08:49Според мен е защото снимаш фронтално.
Пробвай да снимаш под някакъв ъгъл. Например леко да си над хоризонталната линия за снимане. Да видим дали ще има разлика.
Иначе на мен си ми харесва, ама аз като цяло не съм и претенциозен  :-D
Ами има маса пред аквариума и я използвах за статив . Сега си играя цял ден с екстрите за изгрев , залез и цветовата температура.
Тези 62 от 248 диода ,които са RGB се оказа ,че могат да се настройват отделно от всичко друго и съответно се променя крайната визия на всичко.

Основния проблем е ,че при спиране на тока незнайно защо настройките са запазени ,но не и часа на лампата.... Което съответно ще такова мамата на всичко . Сега ще ги питам китайците дали имат отговор на този проГлем при менн

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - Вчера в 10:37Ами има маса пред аквариума и я използвах за статив . Сега си играя цял ден с екстрите за изгрев , залез и цветовата температура.
Тези 62 от 248 диода ,които са RGB се оказа ,че могат да се настройват отделно от всичко друго и съответно се променя крайната визия на всичко.

Основния проблем е ,че при спиране на тока незнайно защо настройките са запазени ,но не и часа на лампата.... Което съответно ще такова мамата на всичко . Сега ще ги питам китайците дали имат отговор на този проГлем при менн

Хм, това вярно само по себе си е ламерско. За да запазва настройките пък не и таймера ... питай да видиш какво ще ти кажат. Че ми е интересно да видя защо.
Предполагам, че е защото няма батерия и часовника на контролера се нулира. Ама това са само мои разсъждения.
Тук мисля, че акъл може да даде и Николай (NO CARRIER). Той мисля, че се занимава доста с такива неща.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Тук на кратко си пише  *NO*
https://m.media-amazon.com/images/S/aplus-media-library-service-media/b319d364-cda4-4d54-803f-c646bc0e7fd2.__CR0,0,970,600_PT0_SX970_V1___.jpg

jabeto

Екстра е аквариума!Трябват му няколко месеца да подивее :)

NO CARRIER

Добре е аквариумчето. :-)  Какво да кажа - освен да му сложиш една акумулаторна батерия със зареждало, не ми идва нищо друго на ума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kstoilov

Супер е аквариума, браво. И на мен ми харесва, и цветовете на снимката изглеждат ОК.
Това с часовника на лампата е пълна тъпотия. Не са сложили батерия за часовника явно. Те сетингите лесно се помнят, но за часовника не става без батерия (или суперкондензатор например).
Такива са модерните джаджи за съжаление, напудрени, но с основни недомислици. Как сме карали без изгреви и залези досега....

Други идеи:
- ups
- външен таймер on/off и фиксирана настройка на лампата + винаги включена. Но жалко за другите екстри. Все пак е решение, ако отсъстваш

_Kirilov

Външен таймер няма как да е ок , защото то си пише ,че тя тръгва от 12  и все пак след 4 часа ще се включи . Не им разбирам замисъла защо е такъв  *NO*
Но все пак е някакъв бекъп ако стане нещо тя все пак да свети по дефолт настройки, пак е по-добре от това да не светва въобще или да не се гаси въобще ,но като цяло не е ок според мен тяхното решение .
Една биос батерийка би карала с години без ядове и не е скъпо .....
Иначе с малко игра видях,че RGB диодите по средата се настройват отделно и вкарах още малко червено в картинката ,но пак студените цветове не са това ,което съм свикнал да гледам от пурите  *privet* .



От събота съм с  30 червени неона ,освен 30 те родостомуси , както и 4 нови гастромизона.
Нямам представа дали ще успяват да си намират храна в аквариума ,но като пробвах да им давам дънни таблети ,общо взето видях как 60 риби направиха Рибовъртеж в аквариума докато не свърши всичко


bunzip2

Бутай я през UPS и да не и мислиш :D
Иначе, скоро ще ви покажа един проект, който съвсееем малко ми остава да завърша за DIY WRGB лампа, която мога да кажа, че на тоя етап доооста добре се получи.
дребни детайли имам по завършването и ще пусна една темичка.
Да се направи излиза поносимо като цена. Най-скъпата част е радиатора от цялата работа - другите неща са стотинки  ;-)

Similar topics (5)

31189

Започната от cantiga


Публикации: 171
Прегледи: 74918

24725

Започната от Antuni


Публикации: 76
Прегледи: 36091

18013

Започната от stenli


Публикации: 49
Прегледи: 24677

50865

Започната от DPI


Публикации: 2
Прегледи: 3426

37277

Публикации: 40
Прегледи: 12497