• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.05.2026 20:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новият неочакван аквариум 200л

Започната от trifon81, 07.05.2026 13:55

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

trifon81

Има някакви изворни чешми, но какво има в тях кой да ти каже. Но и е неудобно да се мъкнат всяка седмица туби. Целта ми за сега е да изчакам водопровода да се оправи, а после вече може и да ползвам осмоза. Втвърдители имам. Но все пак осмозата май не премахва изцяло ешерихия коли, колиформи и други такива гадове.

a__andreew

Здравейте, до колкото помня обратната озмоза дава чиста молекула вода и затова трябва да се добавят минерали за да се направи годна и полезна за пиене. Според мен няма как да даде някаква зараза, като дори хиперфилтрацията я дават да премахва ешерия коли и т.н. Но вижте изструкцията за вашия модел който ползвате все пак.

trifon81

Цитат на: a__andreew - Днес в 15:21Здравейте, до колкото помня обратната озмоза дава чиста молекула вода и затова трябва да се добавят минерали за да се направи годна и полезна за пиене. Според мен няма как да даде някаква зараза, като дори хиперфилтрацията я дават да премахва ешерия коли и т.н. Но вижте изструкцията за вашия модел който ползвате все пак.
От там където ще го купувам, казаха, че без uv след осмозата не се изчиства. Така, че ще се ползва бутилирана временно.

kinsman

Тези които са ти го казали, не са ти казали цялата истина или не знаят. УВ лампа се слага за да се убият бактериите след осмозата. Защото преди нея имаш хлор във водопровода, който ги убива преди нея. Но след време бактерии се завъждат СЛЕД осмозата. Не защото не пречиства, а защото няма как всичко да е стерилно. Даже и да сложиш УВ филтър, той ще пречиства водата преди него. След него ако имаш зараза няма как да я изчистиш.
Просто не се вживявай и за да си по-спокоен не си купувай осмоза с резервоар а с помпа. Ако имаш тръбен път вместо резервоар, много по-трудно да завъдиш бактерии.

Similar topics (5)

10886

Започната от SIVIK13

Публикации: 7
Прегледи: 6659

9073

Публикации: 7
Прегледи: 7411

56658

Публикации: 72
Прегледи: 61093

13369