• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 20:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариумът на aquafan

Започната от aquafan, 19.10.2014 14:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

aquafan

Обитатели: много гупи, хелени и  3 кулита. Преди няколко месеца ми умряха едно красиво лабео биколор и няколко гупи.
Растения: явански мъх, анубиас, анубиас нана, 2 криптокорине
Осветление: Наскоро ми изгоряха и двете лампи (всяка по 15 вата) и сега съм с една по 15 вата. Затова сега в аквариума има много черна брада, която мисля да третирам с ИзиКарбо
В най-скоро време ще сложа нови лампи и ще подменя настилката с по-ситна. Освен това мисля да взема още растения и 2-4 кулита + 2-4 дермогениса.



metcheto

"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."

aquafan

Около 67л.И понеже снимката е с лошо качество: анубиасът и мъхът са захванати на корена, А. нана е в лявата част на аквариума (до корена), а двете криптокоринета са отзад.

Marto99_mz

От снимката виждам, че е пълен около 3/4 и като сложим грунда и корените е под 50 литра реално в него виждам около 60 гупи, а вие искате да пуснете още риби.Скоро очаквам да видя тема от вас ''ПОМОЩ рибките ми измират!''

aquafan

Броят на гупите наистина трябва да се намали. Проблемът е, че доскоро нямах с какво да снимам аквариума, за да ги пусна в раздел "Подарявам".
Идеята ми е да подаря голяма част от гупите и едва тогава да добавям други риби.

Boqnov90

Малко мътен ми се струва. Кога е стартиран ? Би било хубаво да го напълниш до горе. Грунда е доста едър за тези растения е ок но ако сложиш още растения ще трябва да го смениш със по ситен 2-5мм 

aquafan

Стартиран е преди 2 години и половина. Като гледам аквариума, не ми се вижда мътна водата.Възможно е да е заради лошото качество на снимката.

aquafan

Upgrade: Поправих лампите, смених част от грунда с по-ситен и подарих 15 гупи. Какви растения ще ми препоръчате да взема, ако искам да гледам дермогениси, заедно с гупите и кулитата?

niki_o

Подари още.Избери си 6-7 любими и си остави само тях.Филтрацията ти е слаба за товара.Просто препоръчвам още по-голямо разреждане,не добавяне.

aquafan

Мислите ли, че ако оставя не повече от  8 гупи +3те кулита  и взема 2 анциструса, ще е пренаселено?

aquafan

Направих рестарт на аквариума: смених голяма част от грунда, оставих значително по-малко гупи. Въпреки това гупите са повече, защото не мога да смогна да ги подарявам. Наложи се и да подменя някои растения, защото бяха целите в черна брада.
Мисля да добавя 1-2 укрития от кокос за кулитата и евентуално 2 анциструса.
Имате ли някакви препоръки, забележки, коментари?  *DRINK*

Boqnov90

Дай снимка за да видим какво си направил и за да коментираме

aquafan


Boqnov90

Аквариума все още е празен( от към вода) но не и от към риби. Не знам искаш съвети, но след това не правиш нищо по въпроса за да ги изпълниш. Твоя воля аквариума си е твой.
*DRINK*

aquafan

Не е проблем да напълня още вода и да повиша обема. Колкото до рибите, подарих голяма част от гупите, но се размножават бързо и пак са в излишък.
Имате ли забележки относно подредбата на аквариума и растенията?

Similar topics (5)

33107

Публикации: 240
Прегледи: 61543

53296

Публикации: 8
Прегледи: 3644

13174

Публикации: 11
Прегледи: 4297

25373

Публикации: 29
Прегледи: 17189

47105

Започната от Hulkbg


Публикации: 8
Прегледи: 4221