• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 11:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Pachoo

Започната от pachoo, 29.08.2011 23:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pachoo

Това е моя 200 литров рай. :)


А това е 30 литровия ми скаридарник, който в момента е обежище на около 100-150 скариди, 14-18 анцитрусчета, 6 малки гупички и много платички(използвам го и за развъден):


Приемам всякакви мнения и препоръки!

dorbitan

Колега евала! Големия ми гаресва много!
Малкия е хубав също, но щом гледаш скариди мисля че е хубаво да да имаш някакъв мъх или Cladophlora.

pachoo

Мерси колега, по принцип ми харесва аквариумите ми да са джунгла и да имат колкото се може повече растения, в момента е малко пооскубан, но има време пак ще обрасте, иначе за скаридарника съм планирал да му сложа мъх, но все не ми остава време.

ivaka87

30.08.2011 18:13 #3 Last Edit: 31.08.2011 00:24 by ivaka87
Здрасти колега.Дай параметри на самия аквариум-осветление,филтрация.Хубава аквариум,ще следя с интерес развитието му.

pachoo

Значи аквариума е 200 литра с размери 100/45/45 закупен от колегата Hanuman, капака е моя изработка(личи си) от ПДЧ 9мм и облепен със самозалепващо фолио.
Осветление: 4х18 вата 2 от които силвания гролукс и 2 обикновенни студена бяла светлина (ще се сменят скоро с филипс 8000к)
Филтрация: Филтър Sun sun 800 литра/ч (така и нямах късмет да си купя канистър)
Декорация: Бели камъни от р. Осъм обвити с явански мъх, 4 делвички, лозов корен и други дреболии, които са наслагани най-вече заради анцитрусите
Растения: Анубиас, валсерния, хигрофила полисперма, бакопа, сагитария,криптокрина и др

Kalin 27

Браво кефи окото *THUMBS UP*
Успех за напред *DRINK*

pachoo

Здравейте, отдавна не бях писал в темата и реших малко да я пообновя...  Неписането ми в темата беше най-вече заради появата на водорасли, защото просто нямах време в продължение на 2-3 месеца да се занимавам с него и резултатите бяха катастрофални...  В момента след едномесечна борба с водораслите аквариума ми изглежда така:




След усилена борба с водораслите в която включваше по-чести смени на водата и ежевечерно премахване на водораслите които се появиха, най-накрая се изчисти ... не толкова добре, но горе доло добре... борбата все пак продължава....
Промените, които направих по него са:
Филтрацията: Вече е с вътрешен филтър 600л/ч, на който работата му е само да създава течение в аквариума, на което даниотата много се радват, както и канистър Атман 3336 800л/ч напълнен с керамика както и 2 филтърни гъби... имам свободна кошничка в която се чудя какво е най-подходящо да се сложи.... Осветлението продължава да е 2 силвании гролукс и 2 студена бяла светлина, като за в бъдеще съм намислил диодно осветление, но тук ще ми трябва малко помощ какви диоди мога да сложа и колко келвина трябва да са за площа на аквариума за да се развиват максимално добре растенията и да изчезне черната брада, която леко по леко си заминава благодарение на глутаралдехида на колегата Клуверт (за което му благодаря искренно ).
От днес започнах и да торя и въпроса ми е мога ли да подсиля сагитарията като инжектирам директно в грунда по малко тор, защото е доста окапала и има нужда от подсилване... в големия аквариум тя изглежда така:


Докато в скаридарника е просто полудяла и изглежда така:


Другото което направих по аквата е да я преместя по навътре в стаята, така че слънцето почети да не я закача...

   Другата ми аква е скаридарника.... моля ви не обръщайте внимание на охлювите там... те са сложени за мезе на хелените ... че 4-5 месеца нямаше и понамерих малко, за да замезят  *CRAZY*:


Та в този скаридарник освен Ред Чери има и охлюви Анатоме Хелена, които по някакъв начин успяха да се развъдят и тук таме се виждат малки "хищничета" които пъплят из аквата  *YAHOO*

За храната: Преди хранех предимно със Сера Випан, Сера Випагран, както и от време на време с дафнии и чернодробна... за разнообразие на менюто... В момента храня предимно с храни на Тропикал:

Като рибоците ядат само сутрин по малко, за да мога да се оттърва от водораслите... В автоматичната хранилка съм направил микс от ситно стрита дафния, сера випагран, чернодробна, която пуска по съвсем малко вечер, а когато отсъствам за няколко дена сутрин двойна доза вечер единична...




pachoo

Преди 2 седмици от нямане какво да правя сътворих нов скейп на аквата, както и си поиграх преди това да си направя подводно осветление или night light.




Както и през ноща:



За жалост опитите ми да направя цялостна нощна снимка още не са овенчани с успех, но се надявам, че след време ще уцеля правилната настройка на апарата :).

pachoo





Последните изгледи от аквата ми :)

gelius

Цитат на: pachoo - 24.07.2012 20:25




Последните изгледи от аквата ми :)

Хубав аквариум,подаваш ли CO2? *privet*

pachoo

АМи реално не ... само Глутар алдехид закупен от колегата Клуверт! За което искренно му благодаря за перфектната стока !

pachoo

Ей така просто за мухата от няколко месеца си мисля да сменя обитателите в моя аквариум, но и така не мога да измисля какви рибки мога да гледам, които хем са непретенциозни хем са по-големи и красиви или пък 2-3 пасажа от различни видове... Като почвах да се занимавам с рибки преди години ме кефеше да ги отглеждам развъждам и да се радвам на мъниците, като порастват, но сега като че ли повече ме кефи растителния аквариум с пасажче от дребни рибки или някакви големи риби.. не знам и аз объркан съм... аквариума ми изглежда в момента така:


Повечето растения са бързорастящи, но това мисля че не пречи да се развива един растителен аквариум... Вие какво ще ме посъветвате като модели рибки или пасажи? Неонките от опит знам че като са спокойни не могат да бъдат на пасаж, така че тях ги изключваме...
Като цяло в аквариума в момента има:
Гупи, Хелери, Анцитруси, Калихти, Розово данио, Воални тернеции, Коридораси, Молинезии, Неонки и сигурно някой друг вид но ... дано не се разсърди че съм го пропуснал ...
Растенията, по основните можете да ги видите и на снимката, подхранвам ги редовно с тор от калифорнийски червей и от както го правя това мисля че избухват и са много красиви! Така че дайте съвети как може да изглежда аквата по-добре....

Similar topics (5)

29624

Започната от Dizela


Публикации: 6
Прегледи: 2953

48086

Започната от Misho97


Публикации: 21
Прегледи: 5030

9386

Започната от DSS


Публикации: 25
Прегледи: 19402

23693

Публикации: 18
Прегледи: 6590

42331

Започната от M14iro


Публикации: 76
Прегледи: 25895