• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 16:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

20L Nano - Wood, Stones, Microsorum Pteropus-Needle Leaves от Петър Чакъров

Започната от p4akaroff, 14.02.2015 12:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

p4akaroff

Здравейте, след доста дълго прекъсване имам удоволствието да представя последния ми аквариум но в доста по-лека версия от предишните два скейпа които ви представих и бяха с доста по-висока сложност.
Всъщност тук няма нищо кой знае какво, бих казал доста лесен аквариум който не ме ангажира особено с някаква стриктна и натоварена програма за поддръжка а удоволствието от гледката е същото като при сложните фурсирани акваскейпи с поляни и много светлина и CO2 и торове в огромни количества.
Използвам течните торове на Easy Life от които съм много доволен още от предните скейпи където имах поляна Hemianthus Cuba и HydrocotyleSibthorpioides.

От торовете слагам двапъти в седмицата минимални дози;
CO2 - 1 мехурче в секунда от китайските стъклени нано броячи на мехурчета;
Светлината е 0,7W на литър - енерго спестяваща крушка с бяла светлина - 6500К
Обитателите са околи 10 броя неонови тетри още толкова пристела и две саета.

Ами в общи линии това е.
Приятно гледане.









https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs7.postimg.cc%2Fnsfbh2imf%2F5_DSC00018.jpg&hash=0f693082703cb38216e4f4d9812632c71022da65
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

niki_o

Приятно и явно не много сложно аквариумче.Чисто и спретнато,но нямаше ли как по друг начин да качиш снимките ,че трябваше да го ледам на фрагменти и цялостната картина се губи.И от заглавието стигам до извода че е 20л. обаче в него си сложил 22 риби,някои от които нетрябва да живеят в по-малко вода от 100л.....

p4akaroff

Благодаря за коментара, снимките качвам по начина по който всички предполагам, това са опции за резолюции предоставени от сайта а именно 1600x1200 dpi което позволява да се видят по-добре детайлите, аз ползвам 16 инчов лаптоп с  full HD монитор и виждам снимките нормално без дори да се налага да ги увеличавам, аз незнам кой какъв дисплей използва.
Извинявам се за неудобството!
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

Penta

Резолюцията е перфектна, предполагам niki_o имаше в предвид че снимките са на фрагменти от аквариума или че не може да ги гледа на slideshow :)
Красиво се е получило наистина.

stoyan


niki_o

Грешката е била при мене-бях на 14 инчовия лаптоп и вярно не се виждат целите,трябва да местя на ляво на дясно.Сега ги огледах на 20 инчовия и всичко е наред.Надводното островче кефи *THUMBS UP*

asito


zariio

Страхотно аквариумче :-)
Точно по моя вкус много бяло и медицински чисто :-)
Браво  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

p4akaroff

Благодаря на всички,
niki, островчето стана наистина интересно, понеже част от дървото стърчеше над водата, реших да се опитам да закрепя туфичка ричия.
Тя не само се закрепи а и тръгна нагоре над водата по корена, худропондната форма се оказа доста интересна, не бях вижда ричия досега в този вид, а от това което расте във водата махам по около шепа на може би 2-3 седмици.
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

Борис Христов

Много хубаво аквариумче.Попадал съм на снимките от блога ти, и съм се чудил защо хора катo теб не пишат по-често, и не публикуват акварумите си...?Още веднъж,.. чудесно е наното.

Поздрави!

p4akaroff

Благодаря за добрите думи Боби, ами пускам тема като имам нещо добро за показване:), всъщност това са моите аквскейпи които бих казал че са добри и темите са били интересни и полезни за колегите, преди този аквариум около година и половина нямаше какво да се гледа, използвах съоръжението като склад за тези растения и риби които бяха останали от предните ми акваскейпи, просто изчаквах момента да имам свободно време за да спретна нещо. За съжаление свободното време става все по оскъдно така, че минава доста време между различните скейпи.

Малко повече за моята работа:), всъщност това което виждате в блога и 3те ми теми са 3 различни скейпа в 1 и същ съд, и за това не публикувам често:)
Осветителнто тяло си е моя изработка с рефлектор и 2 фасунги на които завивам енергоспестяващи крушки 6500К а ватовете според това какво количество светлина ми трябва, използвам торовете на Easy Life както споменах в увода на темата това са Profito, Ferro, Easy Carbo, нитрати, фосфати и калий си забърквам сам, също така си приготвям и соли за повишаване на карбонатната и генералната твърдости, защото филтрирам водата през обратна осмоза и те ми помагат да направя химията и според това какви растения ще слагам в скейпа.

Падам си по-минималистичните скейпи затова ивагуми ми е любим стил, както се вижда:), така, че в скейпите си използвам 1 или най-много 2 вида растения, така мога най-точно да одговоря на изискванията на растението като приготвям химията на водата а и програмата за торене се прави по лесно отколкото на холандския тип авариум където има много видове, всяко с различни изисквания, количеството светлина също.
Аквариума ми в момента много ме радва защото визията пак е минимъл а и не ме ангажира толкова много със стриктна програма на торене, подстригване на поляна и т.н. дори мога известно време да не торя защото микрозориума е много лесен за поддръжка, трябва му единствено мека вода.
Ами това е засега, надявам се, че ви е било интересно и ако съм помогнал на някой с някаква информация значи е било и полезно да се прочете.
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

bunzip2

Много чисто и спретнато.
Фотографията е на отлично ниво.
Много ми хареса  *privet* *THUMBS UP*

jabeto

Понякога простичките и изчистени неща изглеждат страхотно.Поздравления  *BRAVO*

p4akaroff

Благодаря, точно такава е целта ми, с минимум изразни средства, максимален визуален ефект, или поне се опитвам :-)
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

Similar topics (5)

51280

Публикации: 68
Прегледи: 18901

38242

Публикации: 226
Прегледи: 64814

59416

Публикации: 2
Прегледи: 2442

12125

Започната от CellebrO


Публикации: 18
Прегледи: 7724

44524

Публикации: 2
Прегледи: 2367