• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.05.2024 18:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за скаридите!!!

Започната от pa4ka, 24.04.2011 05:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pa4ka

Интересно ми е някои от тези сладководни скариди стават ли за ядене. Видях в нета че тигровите скариди се сервират в ресторанти. Те същите тези тигрови скариди които виждам в този сайт ли са. Ако не стават дали ще мога да си отглеждам морски в 150 литров аквариум. Нещо ми прозвуча идеята да си ги гледам гадинките и после ако може да си ги хапвам :). Благодаря предварително за отговорите.

danislav

Колега, дори да стават за ядене, нама ли да те е жал за тях? Гледаш ги примерно цяла година и накрая хоп в тигана. Мисля, че не е редно. Тук  хората обичат животните и се съмнявам някой да подкрепи идеята ти. Въпросът ти не е за тук, а за някой готварски форум.
Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!

Асен Евгениев

Всичко, що мърда и шава все някъде по света се яде, че даже е и деликатес. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

pa4ka

Виждам че си написал "Живеем в свят, който се самоунищожава...Нека спрем това!". Може би това е един от начините! Според теб кое е по-добре да ловиш безконтролно скариди от морето и да намаляваш драстично популацията им или да си ги отглеждаш в аквариум и да си хапваш пресни скариди не някакви стояли от миналото лято във фризера на някое заведение. Идейно е хората да започнат да култивират морската храна а не да я взимат наготово от природата с тонове като нарушават хранителната верига и цялата еко система. Става въпрос за по глобална любов към животните а не любов към мъжката ти скарида Пешо и жена му Минка (майтап да става). Иначе си прав сигурно ще ми е жал след като сам ги гледал толкова време.

Caxapa

А на мен ми стана интересно защо пускаш в този раздел тема с предложение да се консумират в последствие питомците. Правилно разсъждаваш относно отглеждането на даден вид като храна но какво количество ти е необходимо не си направил сметката нали? С това предложение за консумиране на кой да е обитател на аквариум предизвикваш много гневни мисли в колегите на форума. Все едно да влезеш в някое полицейско управление и да почнеш да разказваш вицове за ченгета.

pa4ka

Хахах не сам ви предложил да си изядете скаридите! Просто ми стана интересно дали са годни за ядене защото като че ли доста се различават от морските които съм ял и много обичам. Не сам си правил никакви сметки! Съжалявам че толкова съм ви подразнил и разгневил с любопитсвото си. Ако искате изтриите темата. ПС Поклон пред всяка изядена скарида и нека Господ да ни пази.

atanweb

Дали стават за ядене: НЕ!!!
Дали ти можеш да ги изядеш: ДА!

Raven

Вероятно стават за ядене, то кое ли не става.
Но определено ще е много скъпо ястие като му калкулираш накрая всичките консумативи и енергия :-)

Иначе разбирам уклона на идеята, аз за съжалене не живея в  къща иначе с удоволствие бих си отглеждал сам зеленчуците и плодовете и то стриктно чисто биопроизводство.

В случаят проблема е твърде малката производствена мощност, от аквариум надали ще изкараш нещо за свястно ядене, а и цената му ще е такава че ще ти присяда в крайна сметка.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

The Proo

Цитат на: atanweb - 26.04.2011 15:57
Дали стават за ядене: НЕ!!!
Дали ти можеш да ги изядеш: ДА!
Направо ме разби с този отговор :-D :-D :-D :-D :-D :-D *ROFL* *ROFL* *ROFL* *ROFL*

Similar topics (5)

30803

Публикации: 7
Прегледи: 4222

26724

Публикации: 72
Прегледи: 34602

24352

Публикации: 14
Прегледи: 5870

41560

Публикации: 6
Прегледи: 3025

59451

Публикации: 2
Прегледи: 3821