• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.05.2024 23:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за nitrivec

Започната от Ghost Rider, 20.12.2009 21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ghost Rider

Здравейте,
стартирах по спешност нов аквариум, 50% стара вода нов грунд и нов филтър. Водата помътня за 1 нощ. Сложих акватан и нитривек, и на другия ден пуснах рибоците, но водата ми е все още мътна 3 денонощия след нитривека, не колкото беше, но е мътна.

Да повторя ли пак с нитривек, и колко време след първото слагане?

Благодаря предварително.

vasso

Все пак аквариумът е нов. Нормално е дори и седмица след старта да е леко мътен,няма значение ,че си сложил и стара вода. Грундът,колкото и добре да е измит ,дава отражение. Не слагай повече нищо вътре и го остави да се стабилизира поне 1 седмица.Мътността ще намалее с времето. :-)

barabata

Нитривек колкото и да слагаш няма да го избистри аквариума. Остави го на спокойствие да се завъди всякакъв бацил и ще се стабилизира сам. Предполагам че водата е леко бяла на цвят (млечно бяла) .
Нема да се плашиш. И друг път може да се получи така при смяна на грунд или филтър (запускане на нов филтър).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

SERA

Здравей,
Нормално е аквариума да е мътен в началото. Сега бурно се развиват голям брой бактерии и първаци, които придават този цвят. След известно време броят им ще намалее, водата ще се стабилизира и мътността ще изчезне.
sera nitrivec добавяй според упътването за употреба в продължение на 10 дни. Важно е да пуснеш първите няколко рибки след 24 часа и постепенно да добавяш останалите. Ако пуснеш наведнъж всички рибки, може да претовариш все още нестабилния аквариум. В най лошия случай след около седмица две ще имаш проблем с нитритите.

Успех
Сера