• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 07:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Трайност на тестовете за химия на водата

Започната от dave, 01.11.2005 09:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dave

Здравейте

Интересува ме каква е трайността на тестовите китове за химичвски състав на водата след като вече са разопаковани.

 От полза ли е да се поставят в хладилник в сравнение със съхраняване при стайна температура 20..25 градуса? Доколко това помага?

SERA

Тестовете трябва да се съхраняват на стайна температура . Препоръчва се да се съхраняват на хладно място , но не е нужно да са в хладилник . По важно е след използване шишенцата с реактива да се затварят плътно и да се съхраняват на тъмно , в оригиналната опаковка и далеч от деца . Някой от реактивите съдържат опасни за здравето вещества / например киселини / . Шишенцата им с реактив имат релефен знак за внимание ! За това се препоръчва при работа капкомера да е пъхнат в мерителното шишенце и ако е нужно разтвора да се разклати , това да става след като е сложена тапичката на мерителното шише .

SERA

Повечето тестове Sera имат трайност пет години . Трайноста на всеки продукт е маркирана на опаковката . Там е отпечатан и номера на партидата на продукта   СН .......  , който често се бърка с годноста .
След като не е отбелязан срок на годност след отваряне , а само препоръки за съхранение срока на годност при правилно съхранение съвпада със срока на годност отбелязан на кутията на продукта .