• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.05.2024 14:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

sera - CD 2.0 на български език

Започната от SERA, 23.12.2010 14:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA


Здравейте,
Всяко начало е трудно. Според голяма част от хората акваристиката е почти непостижмо хоби. Славата на рибките, като трудни за отглеждане не е от вчера. "Тайната" е в няколко правила и основни познания за изискванията на аквариумните обитатели.

Излезе новата версия (2.0) на интерактивния диск на sera. В него са разяснени основните изисквания на аквариумните обитатели и правилата при създаване на аквариум.
В следващите няколко реда ще ви представя какво може да получите от него:

След като пъхнете диска ще ви излезе прозорец за стандартна инсталация (стъпка по стъпка). След като инсталацията приключи на десктопа ви ще се появи икона с логото на sera. Кликнете върху него.

Начална страница:Страница от която може да изберете различните раздели и техните менюта:От раздел "Справочници" - от менюто може да изберерете менюта "Въведение", "Стартиране" и "Грижи за аквариума"

Меню "Въведение" ще ви покаже обща информация за sera CD, за растенията (необходим брой подредба и т.н.), грунда, рибките (навици, хранене, параметри на водата), техническата екипировка, правилно местоположение на аквариума и т.н.Меню "Стартиране" с няколко лесни интерактивни урока, стъпка по стъпка ще ви покаже как може да направите аквариум.Меню "Грижи за аквариума" ще ви въведе в правилните грижи за аквариума - всеки ден, всяка седмица и т.н.

Раздел "Биотопни аквариуми" ще ви информира "Защо Биотопен аквариум?", ще ви предложи няколко биотопа, като ще може да изберете рибките, растения, грунд, декорация и да направите свой биотопен аквариум, след което може да разпечатате листа за покупки.Може да инсталирате създадения от вас аквариум за скрийнсейвър:Раздел "Вашият собствен аквариум" ще ви помогне при избора и създаването на общ аквариум (ако не желаете да изберете биотопен).
Може да избирате различни видове и размери аквариум, различни видове рибки, растения, грунд и декорация.
Няма начин да сбъркате - sera CD ще проверява всеки ваш избор и ще ви информира, ако превишавате броя на рибките и растенията  (отдолу има информация за "заетите" литри), слагате несъвместими видове и автоматично ще добавя още рибки от другия пол (ако е нарушено съотношението на половете). След това, чрез плъзгане  с мишката може да подредите в аквариума растенията и декоративните елементи (които предварително сте избрали) по ваш вкус.Накрая имате възможност да принтирате листа с необходимите видове рибки, растения и т.н. и да го занесете в зоомагазина.

Раздел "Енцикопедия" ще ви представи 140 вида рибки и повече от 50 вида растения (от менюто в ляво изберете рибки или растения). Ще получите кратка информация за рибките: произход, размер, зона на плуване, разлики между пола, размножаване, необходими литри съотношение между половете; за растенията: общи изисквания (температура, СО2, торене), произход, височина, местоположение в аквариума и т.н.Надяваме се sera CD 2.0 да помогне на начинаещи и напреднали в избора на аквариум и подходящи обитетели, правилна подръжка, и да намали грешките при създаването на аквариума.

Да направим хобито лесно и постижимо за всички!

P.S. sera CD е вече налично. С цел да достигне до повече хора цената е намалена до минимум. За повече информация и цени се обърнете към вашия зоомагазин.

zoomaniak

Е не исках да пускам нова тема заради това видео и заради това го пускам тука. Малко със закъснение го направих - ама по-добре късно отколкото никога  *bg*

Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

emko56

моля някои да ми я прати

zoomaniak

Цитат на: emko56 - 18.07.2011 18:57
моля някои да ми я прати


Изпратете ми на ЛС: Две имена Населено място + пощенски код. Точен адрес за доставка. Телефон за контакт. 13лв. цена на продукта + 4лв за доставката = 17лв. наложен платеж към вас. До адрес или до офис на Еконт доставка.
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Slavov

Пуснете после линк към арена/замунда, да стане по-бързо, че така с куриери се чака 1 ден  ;-)

SERA

Цитат на: Miroo - 20.08.2011 02:41
Макар, че темата е от далечната 2005 реших, че линкчето би било от полза за някой:
http://search.data.bg/ready/fa99a21d84eaf480b2f02b060b302e57

Това е диска на Sera, но мисля, че е първият.

Aquafen

Дали случайно някой има програмата. Линка вече не е актуален.

Tracker

Здравей. Имам диска, но съм разочарован очаквах повече от CD2.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

SERA

Цитат на: Tracker - 26.11.2017 14:16
Здравей. Имам диска, но съм разочарован очаквах повече от CD2.

Във тази версия има много подобрения, както и голям брой риби и растения за вируално подреждане на аквариума, преди да го реализирате в действителност. Диска не претендира за пълна изчерпателност, но в него са включени всички популярни видове риби и растения.