• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.05.2024 18:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Baktopur в общия аквариум?

Започната от blindpew, 15.04.2006 19:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

blindpew

Мога ли да лекувам с лекарството в общ аквариум. Четох, че baktopur direct влиае на мекотелите - отнасяли се това и за течния бактопур?
Питам защтото имах проблеми вече с Algae Killer на ОТТО - изби ми всички охлюви, а в инструкцията не беше споменато за такъв проблем.

lz3cv

Влияе. В упътването пише че трябва да се третира в карантинен аквариум. А ако се слага в общия да се откачи филтъра ако е външен защото е.... мамата на биофилтъра.

SERA

Лекарствата sera baktopur direct и sera baktopur са опасни за нитрифициращите бактерии. Най добре е да лекуваш рибките в отделен аквариум. Ако нямаш такава възможност трябва да махнеш филтъра по време на лечението, но не бива да го спираш. Ако спре притока на кослород нитрифициращите бактерии умират / познава се по силната неприятна миризма / . Може да извадиш маркучите на филтъра и да ги сложиш да въртят водата в кофа. Кофата тряба да е пълна с престояла вода обработена със sera aqutan, а най добре с вода от аквариума. Добре е да използваш кофата с която почистваш аквариума. Аз имам една кофа с която само почиствам аквариума си. Това ми гарантира, че няма да е ползвана за друго и замърсена / примерно с перилни и миещи препарати / . След приключване на лечението ти препоръчвам да филтрираш водата през Sera super carbon. Така ще си сигурен, че в аквариума няма да останат следи от лекарството.

blindpew

Благодаря за изчерпателния отговор.