• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 14:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Активен дънен субстрат от sera

Започната от SERA, 17.11.2010 23:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

Активен дънен субстрат

sera Professional floreground е уникален и иновативен активен дънен субстрат. В комбинация с микроорганизми, напр. от sera bio nitrivec, органичните замърсявания  бързо се преработват до подходящи за растенията торове. Освен това, се осигурява аерация на субстрата благодарение на специалната пореста структура, а това  предпазва от образуване на токсични зони на гниене в дънния субстрат - идеална основа за стабилизиран аквариум и свежо зелени растения. 

Порестата структура на субстрата е подходяща среда за развивитие и размножаване пречистващи бактерии. Така отпадъците от рибките и неизядената храна бързо се разграждат и осигуряват хранителни вещества непосредствено до корените на растенията.
Освен това е рехав и през него лесно преминава вода богата на кислород, което предотвратява образуването на зони с анаеробно (безкислородно) разлагане. Ситния пясък лесно се сбива и запушва с органика (особенно ако не сифонираш редовно дъното).  При новия активен субстрат на sera няма запушване, тъй като той се самопочиства при разлагането на органичната материя от бактериите.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2F1zytydj.jpg&hash=deb0eb3ba7a9645b3e39a5cb296dd9440eb10621