• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
01.09.2024 04:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Последни публикации

Страници1 2 3 4 5 ... 10
1
Ооо, там баба ми е с 15% отстъпка, че си пазарува редовно за чухуахуа-тата разни неща  *YAHOO*
Но аз много уважавам тия от аквариум.бг, но тия малки мизирийки дето правят - тва с рибите и тва с отстъпката ме дразнят много. Как пък вместо 8 не ми даде 12 тетри  *NO* ? За 5 кинта се направи на циганин и съм сигурен, че е умишлено.
Иначе по темата - рибите си паснаха чудено в тоя аквариум, щъкат постоянно на пасажче. Чудя се дали да не сложа още 8, които реално ще са 6  :-D ?
Намалих и яркостта на осветлението от 100 на 50% от вчера. Имам чувството, че това влияе на синьо-зелените водорасли, а може и Bluexit-а да си казва думата, щото вече наближава заветния 14-ти ден, когато според етикета всичко ще изчезне като налепи и гадости, ама не вярвам  *NO*
2
ЦитатМного благодаря за отговора, колега  *privet*  *bg*  *thanks
*privet*
3
Реално говорих с килимен - от когото взех рибите . Той има още от тях и нялао проблеми , при мен с водата от стария аквариум пристигна една гупа през маркучите без да я видя  :-D  тя съответно не изкара  особено дълго в аквариума и може да се дължат на нея паразитите.

Реално рибите мисля ,че не растат , някои са с толкова слаби коремчета ,че буквално нямат нищо по тях , реално през седмица до две по някоя се споминава и анциструсите пируват (обаче от тях няма някой с проблем)
4
Значи взимай смело, при мен (то не беше моя аквата, ама аз го подържах) охлювите бяха мелания и планорбис. Също така като се замисля, ще е хубаво да има някакви укрития. Обичат да се крият. В тази аква все се скатаваше зад вътр. филтър.
5
Цитат на: VassetZ - 30.08.2024 11:22По принцип, ако направиш оборот от над 2 бона общо на профила ти дават 12% отстъпка, каквато имам (да за три месеца им дадох толкова, че и отгоре)
Обаче сега поръчвам субстрат за 45 лв и с "vip" отстъпката ми излиза 43, което е далеч от 12%. Сериозно започвам да се замислям за математическите им способности.  *NO*

Един бърз съвет - "Нечовешки магазин". От там поръчвах JBL Manado-то. Дават добри отстъпки. За 10кг, след 1-вата поръчка, заради това че поръчвам през сайта, заради това, че ще си го взема от магазин - 15%, което въобще не е малко.
6
Цитат на: mushroom - 30.08.2024 09:16VassetZ: Значи съм ги объркал двата континента. ( - :

Lightning_boy: Аз съм пробвал и работи, само че е хубаво да е голям аквариума, че боциите стават по 10см.

Да, точно за голямото корито искам да взема.
7
Цитат на: M14iro - 30.08.2024 11:13Да , тествано е ,  така премахнах метилите по моите рибите .Имай предвид , че съм чел  коментари и на други колеги, които са лекували  по този начин.  Аз им давах до като изядат всичката храна, просто  защото остана малко за да нея хвърлям.Да, може да се прави  профилактично и също така може да го правиш два пъти в годината.Може да се прави и антибиотична храна за да лекуваш .Ако рибите имат   някаква бактериална заболяване/инфекция/ може да се ползва широкоспектърен антибиотик Амоксицилин ,аз  взех едно хапче от ветеринарна аптека , че е по евтино. *privet*
Много благодаря за отговора, колега  *privet*  *bg*  *thanks
8
По принцип, ако направиш оборот от над 2 бона общо на профила ти дават 12% отстъпка, каквато имам (да за три месеца им дадох толкова, че и отгоре)
Обаче сега поръчвам субстрат за 45 лв и с "vip" отстъпката ми излиза 43, което е далеч от 12%. Сериозно започвам да се замислям за математическите им способности.  *NO*
9
Да , тествано е ,  така премахнах метилите по моите рибите .Имай предвид , че съм чел  коментари и на други колеги, които са лекували  по този начин.  Аз им давах до като изядат всичката храна, просто  защото остана малко за да нея хвърлям.Да, може да се прави  профилактично и също така може да го правиш два пъти в годината.Може да се прави и антибиотична храна за да лекуваш .Ако рибите имат   някаква бактериална заболяване/инфекция/ може да се ползва широкоспектърен антибиотик Амоксицилин ,аз  взех едно хапче от ветеринарна аптека , че е по евтино. *privet*
10
VassetZ: Значи съм ги объркал двата континента. ( - :

Lightning_boy: Аз съм пробвал и работи, само че е хубаво да е голям аквариума, че боциите стават по 10см.
Страници1 2 3 4 5 ... 10