Българска Аквариумна Енциклопедия

РИБИ, РАСТЕНИЯ И БЕЗГРЪБНАЧНИ => Аквариумни рибки => Rainbow Fish => Темата е започната от: Stanislav.D - 09.03.2013 23:05

Заглавие: Съвместимост- Дискуси и Атерини
Публикувано от: Stanislav.D - 09.03.2013 23:05
Здравейте,имам опит с дискуси,но с атерини-никакъв.Запалих мой приятел по дискуси,Има възможности- 700 л. аква със 8-9 Дискуса на макс.  размер.Сега са му хареса ли и атерини,по видяните от мен данни са съвместими.
http://rainbowfishbg.com/articles.php?id=72 (http://rainbowfishbg.com/articles.php?id=72)
Така ли е? Могат ли 2 вида да се гледат заедно?
Предварително благодаря!
Заглавие: Re: Съвместимост- Дискуси и Атерини
Публикувано от: kamos - 10.03.2013 07:58
Атерините са много бързи риби. Хранят се бързо, за разлика от дискусите. Заедно не е добра идея, дискусите ще останат гладни.
Заглавие: Re: Съвместимост- Дискуси и Атерини
Публикувано от: a__andreew - 10.03.2013 08:22
Хи, аз гледам рейнболки с скаларий  и няма проблем с храната. Слагам и те си я гонят, особено ако уцеля цикъла на филтъра , храната се разхвърля из целия аквариум. Да се сложи храна от 2 различни места и мисля , че няма да има проблеми
Заглавие: Re: Съвместимост- Дискуси и Атерини
Публикувано от: ceco - 11.03.2013 13:32
Аз се присъединявам към мненеието на Камос. Дискусите няма да имат шанс. При мен дори дънните риби едва оцеляват и то защото им слагам тежка храна при изгасено осветление. Аз не разбирам от дискуси, но те се хранят основно на дъното, нали ? Ако е така ще трябва да карат на фотосинтеза.
Заглавие: Re: Съвместимост- Дискуси и Атерини
Публикувано от: bustama - 11.03.2013 13:55
Атерини съм гледал от малките и босемани. Малките са уникално нагли риби де що има храна я търсят, че и боя с това. :-D
Изразените лидери в групата търсят течението и добрите места в аквариума,  дискусите не зная как се държат, но дали няма да са под стрес. Въпреки, че съм виждал аквариуми  в нета, в които се гледат дискуси и атерини и рибите са чудестни - по скоро хора с опит могат да ги гледат. Пък и обема на аквариума е от значение, 700л. не е малко. Атерините се чувстват отлично в залесени аквариуми със средно до силно течение, виж и температурата.