• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 18:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

проблем със СО2 система-съвети

Започната от DIDO_bS, 18.06.2014 23:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DIDO_bS

здравейте колеги,от скоро ползвам СО2 система с високо налягане но забелязах че при изключване на електромагнитния клапан потока на мехурчета в брояча си остава същия като при включен клапан.това означава ли че клапана не работи.клапана е CAMOZZI 3,5V.

manyg

клапана работи, но му трябва известно време да се намали налягането от ел винтила до дифузера. До 2-3 мин след спиране на ел винтила ще спре и газа

iivs

Моят клапан спира почти моментално подаването

bunzip2

Да не би на клапана да имаш и ръчно пускане, в случай че няма ток да може да го пуснеш на ръка. И така да си го пуснал ръчно и за това да не спира?

DIDO_bS

не спира даже и след час иначе при включване си щраква .върху клапана има кръгло върточе но като го развия се увеличават вибрациите на  ел.клапана а като го стегна работи безшумно.

Публикациите са слети: 19.06.2014 09:43

при изключен ел.клапан успявам да усиля или намаля потока на газа чрез клапана за финна настроика.това означава ли че ел.клапана не работи и не затваря.

bunzip2

Ами явно клапана ти не затваря. Вариантите са 2. Или клапана е прецакан, или е отворен механично от някъде. Огледай до добре пак. Това дето казваш че се върти, какво става като го завиеш до край в другата посока?

DIDO_bS

цъка си но не затваря маи е дал фира.тази гайка на клапана се завива на болта на които се нанизва ел .магнита в основата на който има метално кубче през което минава газа,явно вътре е проблема.нямам идея.

Penta

Остава просто да си свързал маркучите в обратната посока .

DIDO_bS

край на сагата с СО системата.резултат-работи перфектно като в деня на зглобяването.причина-разглобих всички кранове на основни части и се оказа че е вътре са затлачени с мръсотия натрупана през годините .буталото на ел.клапане неможеше да се прибере и да спре потока на газа .сега при спиране на захранване на секундата спира и потока на газ.

Caxapa

В подобна ситуация изпаднах тази вечер и аз.  След обилно кастрене и преподерждане на аквариумчето пуснах и Со2 с нова бутилка. Месец и повече не  бе работила системата. Начина на подредба е следният: Бутилка под налягане с Со2, брояч на мехурчета на който се набиват/не се затягат с гайки/ маркучите. Следва  магнет вентил  и накрая дифузьор от тези стъклените с бялото камъче като хапче. Та преди малко отидох до банята да погледна как е положението и намерих  маркучето  към брояча избило. Отрязох по 1 см от краищата и сложих пак. При изключване на системата брояча отчита постъпление на газ  но магнет вентила не подава към дифузьора. Ще рече, че става налягане до магнет вентила и се натоварва брояча. Та за това и е избил маркуча. Сега вързах  системата направо. Бутилка-магнет вентил прояч и накрая дифузьор.   
Спестих си излишни проблеми и евентуални понататъшни аварии. Брояча съм го вдигнал малко над нивото на аквариума за да спестя и евентуални течове. Като сменях бутилката маркучите бяха пълни с вода до бутилката но това е друга история, че е вързана за таймера на осветлението и така магнет вентила по цял ден е бил отворен/месец време/ за да се получи и този гаф.

asito

Нормално ти е избил газа в брояча.Правилното връзване е както си го направил после-бутилка,магнитен вентил,брояч,дифузер.Сложи си един възвратен клапан на маркуча между брояча и дифузера и няма проблеми за техниката.Ще се пълни с вода маркуча от дифузера до възвр.клапан.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2Fa7u3agz8l%2Fapplication_php.jpg&hash=0fea397b4255ecfa75e7dfdbf63380910e643a9b

Caxapa

 :-[ Имах ама много   не ми се нравят и ги пренебрегнах. Сега са кой знае къде пък и не струват  кой знае колко. До сега не съм си патил но явно ще се презастраховам.  *privet* Благодаря за съвета.

bunzip2

Наистина слагай възвратен. И аз бях скептично настроен и си викам няма смисъл, докато един ден не източих 15 кила от аквариума без да сеусетя, точно през маркуча за со2.
Сега имам 2 възвратни за всеки случай. Не пречат...  :-D

Similar topics (5)

57261

Публикации: 14
Прегледи: 4414

45766

Публикации: 2
Прегледи: 2164

21854

Публикации: 45
Прегледи: 18738

1022

Публикации: 8
Прегледи: 3863

54014

Публикации: 2
Прегледи: 2318