• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

проблем с СО2 система

Започната от Hai4o, 30.01.2015 18:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hai4o

Колеги нищо не разбирам от СО2 системи, но имам две и изникна проблем.Всичко скачвам както трябва, но като развинтя крана на бутилката започва да ми изпуска газ от малкото винтче, което се намира отзад на манометрите. Имам два на денерле и на сера с 3 различни бутилки и все така се получава. Въпросът ми е за какво е това винтче отзад и какво правя грешно. Ако може някой да ми обясни като на малоумен ще съм му много благодарен! :-)

petq3515

Какви са показанията на манометрите. Този за високо и този за ниско налягане.

Публикациите са слети: 30.01.2015 18:42

Това е най-вероятно баро клапана на редуцирвентил. Който е настроен по принцип да испуска около 2 - 2,5 бара. Ако работното ти налягане е по голямо от това на което е настроен баро клапана ще изпуска. Намали работното налягане до нула и постепенно започни да го увеличаваш от винта за регулиране, в момента в който започне да изпуска това е налягането на което е настроен бароклапана. По принцип 1,5 бара за работно са ти напълно достатъчни, а бароклапана би трябвало да отваря при 2 - 2,5 бара. Може да регулираш бароклапана посредством ключе отвиваш и завиваш. Но внимавай да не го завиеш на макс защото тогава си губи функцията, все пак е сложен за защита. Ако отваря преди 2 бара го регулирай на 2 или 2,5 , и настрой работното ти налягане на 1,5 бара.
Никой не проумява какво притежава, докато не усети болката от загубата му.

Hai4o

Цитат на: petq3515 - 30.01.2015 18:24
Какви са показанията на манометрите. Този за високо и този за ниско налягане.

Публикациите са слети: 30.01.2015 18:42

Това е най-вероятно баро клапана на редуцирвентил. Който е настроен по принцип да испуска около 2 - 2,5 бара. Ако работното ти налягане е по голямо от това на което е настроен баро клапана ще изпуска. Намали работното налягане до нула и постепенно започни да го увеличаваш от винта за регулиране, в момента в който започне да изпуска това е налягането на което е настроен бароклапана. По принцип 1,5 бара за работно са ти напълно достатъчни, а бароклапана би трябвало да отваря при 2 - 2,5 бара. Може да регулираш бароклапана посредством ключе отвиваш и завиваш. Но внимавай да не го завиеш на макс защото тогава си губи функцията, все пак е сложен за защита. Ако отваря преди 2 бара го регулирай на 2 или 2,5 , и настрой работното ти налягане на 1,5 бара.

Благодаря ти много! Ще се мъча с ключа! Аз го завивах яко до края да не изпуска ама нищо не става! При самото пускане всички кранове ли трябва да са затворени до края? Или как стъпка по стъпка?  :-) Идиот си падам леко! :-[

Penta

Всички клапани трябва да са в затворено положение. Първо отваряш главния кран на бутилката, след това плавно отваряш клапана на редуцир вентила и накрая игления клапан.
Ако си пускал главния вентил при отворен редуцир, възможно е да е избил предпазния му клапан. Без да съм 100% сигурен, силно се съмнявам в предположението на petq3515.

iivs

Имам подобен проблем с един редуцир когато са отворен електромагнитния няма проблем в момента в който той затвори почва да изпуска от този клапан и предполагам че е избил предпазния но не знам дали се ремонтира този проблем

Hai4o

Цитат на: Penta - 30.01.2015 20:06
Всички клапани трябва да са в затворено положение. Първо отваряш главния кран на бутилката, след това плавно отваряш клапана на редуцир вентила и накрая игления клапан.
Ако си пускал главния вентил при отворен редуцир, възможно е да е избил предпазния му клапан. Без да съм 100% сигурен, силно се съмнявам в предположението на petq3515.
Точно така процедирах! Всичко затворено и когато отворя главния кран на бутилката започва да избива отзад!

zariio

Когато разви крана на бутилката на манометъра за ниско колко показваше?

Similar topics (5)

59949

Започната от White Wolf

Отговори: 11
Прегледи: 6932

30984

Отговори: 18
Прегледи: 10009

47369

Отговори: 2
Прегледи: 3566

43992