• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 16:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Нагревател Shark H-229 25W

Започната от kirilgolov, 31.12.2014 00:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kirilgolov

Здравейте, закупих едно малко китайско нагревателче главно защото беше най-малкото, което имаха, а това беше важно понеже дълбочината на водата в нано аквариума е 17 см и нагревателя трябва да е възможно най-късичък. Та, престраших се и потопих въпросния нагревател във водата, с което нямах никакви проблеми. Но, проблемът ми е в термостата или т.нар. регулиране на температурата. Отгоре има една червена врътка, която сочи желаната температура, но за съжаление се изхлузи. При повторно поставяне, може да бъде поставена по всякакъв начин, сочейки каквато и да е температура, като това прави невъзможно проверката на колко градуса е настроен нагревателя. Как да разбера на колко е настроен и да го настроя правилно?
Първоначално нагревателя загряваше водата без спирка до около 34 градуса! След което го намалих (незнайно до колко), водата в момента е 28 градуса и не се е включвал. Чудя се до колко трябва да падне, за да се включи и ще го направи ли изобщо.
Основния ми проблем е, че не мога да разбера как правилно и точно да настроя желаните градуси.
Предполагам, че и други колеги могат да помогнат, понеже дизайна на нагревателя е същият и при по-големите мощности, а знам, че доста имат подобни нагреватели.
Благодаря предварително.
68l., Danio rerio, Corydoras Julii
Anubias barteri var nana, Vallisneria, Crypotocoryne wendtii, Egeria densa, Taxiphyllum barbieri
Aquael Fan 3, EHEIM 75W, Tetra Tetramin, Tetra Pro Color

Grigorov

Най-добре го проследи кога изключва. В момента , в който цъкне релето и нагревателя се изключи хвърляш един бърз поглед на термометъра и си  местиш стрелката на съответните градуси по скалата на нагревателя.
По-точно от това не се сещам как да стане.
И все пак , какъвто и нагревател да съм купувал до момента нито един не отговаря с това , което показва термометъра. Настройвам ги по термометър. При положение , че и 15/20те термометъра , които имам в момента , потопени заедно в един аквариум дават разлика един от друг , не виждам какво толкова има да се впрягаш.

Similar topics (5)

50097

Публикации: 6
Прегледи: 3304

48580

Публикации: 6
Прегледи: 3627

952

Започната от vlatko


Публикации: 8
Прегледи: 4869

35355

Започната от tuxchyyy


Публикации: 1
Прегледи: 2085

2822

Публикации: 12
Прегледи: 5351