• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 23:07

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Преместване на аквариум

Започната от Asmodeus, 27.04.2012 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Asmodeus

Здравейте! Имам една питанка, надявам се ако някой има някакъв опит да сподели. Нужно е да преместя цялата маса с аквариума от едно място на друго, как мислите че може да стане без да развалям всичко? Мислех си да извадя рибите, да източа водата и да извадя корените, да оставя само грунда с растенията. Да вдигнем масата и да я преместим, така както е заедно с аквариума и след това да налея всичко отново. Вие как мислите?

Caxapa

Ако това е по възможностите ви  предвид (мускулатура) може . После наливането трябва да е внимателно за да не вдигнеш мътилка и бързичко с процеса местене за да не се наруши баланса.

Asmodeus

ТТой аквариума е малък, 50 литра. и масата не е много голяма...

raadkoo

Източи само водата недей да вадиш корени и растения само ще разбуташ дъното. 50 литров аквариум колко ще тежи 50-60 кила за двама човека няма да е трудност. После слагаш едно найлонче на дъното и наливаш върху него не върху грунда.

Dakata85

Вдигаш с масата иначе НЕ. Ако вдигнеш само аквариума с грунда ще ти се отлипи дъното. А за наливането на вода на обратният принцип с маркуч, а не на веднъж просто трябва да качиш някъде високо кофата или бутилката.

Чакъров

Не е нужно да източваш цялата вода - остави 2 пръста вода колкото да има за рибките ( така и рибите няма да се налага да местиш ).
50 литров аквариум няма да Ви затрудни толкова. Давай смело  *THUMBS UP* А после като пълниш водата  направи както те посъветваха с найлона , а може и ако имаш пространство в аквариума да сложиш една чиния и да наливаш внимателно върху нея.

Mirobg

Една чинийка от сервиз за кафе на дъното и бавно наливаш. Изпробвано.
50 литра са нищо. Оставяш 10 см вода и двама човека вдигат и местят:). Ако има нужда от помощ, свиркай...
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Asmodeus

Мисията изпълнена без жертви :)

Similar topics (5)

45148

Публикации: 0
Прегледи: 1862

43209

Публикации: 10
Прегледи: 4737

30585

Започната от lisungera8


Публикации: 4
Прегледи: 2460

23614

Публикации: 6
Прегледи: 8133

2218

Публикации: 20
Прегледи: 12689