• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Малки пукнатини в аквариума

Започната от klicksa, 14.06.2013 19:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

klicksa

Днес ми подариха един много стар аквариум, бил е ползван преди 4-5 години и оттогава стои по таваните, та днес ми го дадоха. По принцип аквариума изглежда прилично, но забелязах че на дъното има нещо като пукнатини в самото стъкло. Пипам го отвън няма нищо, супер гладко си е, но се виждат малки пукнатини и то не отвън ами в самото стъкло, отвътре. Иначе аквариума изглежда добре, по стените няма нищо притеснително, само това на дъното. Та кажете ми сега ще има ли някакъв проблем, да си го ползвам, защото ми трябва? Благодаря предварително.

a__andreew

Хи, ако има пукнатини  не го ползвай така а си го ремонтирай ако ще се ползва. Аз ползвам аквариум 2 ра ръка и силикона с който е лепен мек и еластичен. Когато го взех помолих един човек да го види и да си каже мнението. Страх ме беше с 540 литра не е шега. А пукнатината може да се залепи с друго дъно  и така да  го ползваш.

klicksa

Аз мисля всички ръбове, пукнатинки и навсякъде където се съмнявам че ще ми създава проблеми, да ги облепя с поксипол. Мисля че е доста здраво лепило.

Caxapa

За предпочитане е да го погледне човек който е лепил аквариуми или поне стъклар за да каже какво точно е това..пукнатини или някакви фабрични дефекти в стъклото. След това едно двойно дъно със силикон и готово.

klicksa

Значи днес го лъснах с Medix  за стъкла, защото беше много мръсен. И по стените няма никакви драскотини и пукнатини, но по дъното има доста и не мисля че ще ми създават проблеми. Четирите ъгъла на аквариума отдолу ги мина с poxipol снощи, напълних го и стоя цяла вечер върху едни вестници, за да видя дали ще протече. Но сутринта като станах си беше перфектен, нито тече нито олива. Мисля да го слагам. Какво ще кажете? Не мога да го занеса на стъклар.

Асен Евгениев

Цитат на: klicksa - 15.06.2013 09:21
И по стените няма никакви драскотини и пукнатини, но по дъното има доста
Драскотини или пукнатини има по дъното?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

klicksa

Ами драскотини са, като ги пипам с меката част на пръста не се усещат, но с нокътя като го плъзгам по дъното съвсем лекичко ми задраскват. Така че мисля че са драскотини.

Nikiengi

Лесна работа - изрязваш едно стъкло с размерите на дъното и го залепваш за сегашното със силикон. Нищо повече. Това с поксипол или разните там неща ги забрави, но обърни внимание дали силикона, с който е лепен аквариума дали все още е еластичен, ако се е втвърдил има опасност да се разлепи.
: 15.06.2013г 11:11ч
Всъщност съм пропуснал твоя пост за това, че вече е омазан с поксипол - аз не би си го сложил този аквариум в къщи! Сега са създадени зони на напрежение по дъното, защото поксипола е твърд и най-вероятно ще повдигне дъното там където е намазан, а останалото ще увисне.

klicksa

За силикона, значи когато размърдам стените на аквариума те се мърдат леко, значи би трябвало да е все още еластичен. А за поксипола аз съм го мазал отвън и то само на ръба не че тече но го намазах просто за сигурност, сега дори не си личи, а на аквариума му сложих там черен фон. Също така аквариума ми излиза от там шкафчето ще има ли проблем да го оставя така.



https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F2uqjfk0.jpg&hash=9d1b9c9df63e33b499cd47296ee1471ceec82010

Асен Евгениев

Ако са само драскотини не е проблем. А това мацане с поксипол е излишно.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

klicksa

Не не, ръбът се беше отчупил и затова го намацах, пак и като сложа грунда няма да си личи изобщо. Иначе по дъното има още драскотини.

Caxapa

Слагай подложка от стиропор, че така върху покривката само може и да стане беля.

klicksa

Късно е, вече го сложих, но засега е добре.

Caxapa

Ако стане фал, ще бъде още по КЪСНО..Ти си знаеш..Просто предупреждавам.

klicksa

Е добре де той стериопора какво ще направи като го сложа отдолу?

Similar topics (5)

53606

Публикации: 3
Прегледи: 2306

41099

Публикации: 8
Прегледи: 5376

22648

Публикации: 7
Прегледи: 3378

38988

Публикации: 11
Прегледи: 4211

20502

Публикации: 11
Прегледи: 5217