• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Умират ми рибките

Започната от inkas91, 26.11.2013 10:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

inkas91

Здравейте,
Имам сериозен проблем с малките рибки. Имам 3 женски, от които имам около 20 оранжеви хелери, 30-тина гупи и още толкова гупи от друга рибка. Отделени са от големите, но са в 1 аквариум. Малките са на около месец. Около 1 месец нямах 1 мъртва рибка, но последните 4 дни вски ден имам поне по 1 мъртва от малките и от трите вида. Проверявам температурата винаги е в зелените граници.. Винаги ги храня и сутрин и вечер, така че не е и от глад. На какво може да се дължи това? Може ли да се лепнали някаква болест, може ли да има някакви бактерии във водата? Начина, по който умират е, като прекарват дълго време обърнати с корема на горе, не умират веднага, като доближа предмет да ги докосна се обръщат и плуват пак за да избягат, и пак се обръщат по гръб и не мърдат. Имах само 1 такава гупа която помислих, че умира но на другия ден си беше пак жизнена и сега е добре. Някакви идеи? Ако смятате, че са се разболяли, как мога да ги лекувам, има ли някакви витамини или не знам които да се хвърлят във водата за дизинфекция и да лекува рибите?  *HELP*


Лора

Наистина попълни бланката, която е посочил колегата, за да се добие ясна представа за състоянието на аквариума. Едва тогава, може да се даде някакъв компетентен съвет.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

shnufito

Накисвай храната,с която ги храниш за няколко минути и тогава храни.
Обирай не изядената храна и доливай с нова,темперирана и престояла вода.

Caxapa

Ако си с този аквариум с който питаш дали ти е бремена женската Хелерка ще имаш още много умрели риби. С теюи камъни още повече. Без растения, пък се увеличава процента. Много неща куцат в това малко аквариумче с толкова много рибки :'( Има теми в изкачащото меню в ляво които трябва да се прочетът. Колкото и лекарства да слагаме  в такъв аквариум, ще има умрели рибки. Не искам да съм толкова черноглед но казвам самата истина.

mitaka_yakov

Здравей,
дай някакви данни за аквариумчето? Колко литра е ? Това са доста рибки, трябва им пространство като растат. Чак след 1 месец са почнали да измират? Може би нямаш филтърче, помпичка или пускат много малко въздух следователно няма кислород за рибетата. Температурата е в "зеленото"? Ако гледам моят, както и стандартните от 22 до 26 градуса е в зелено. Малките рибета при мерно на 22градуса, което е в зеленото, няма да се чувсташ добре. Аз други бебета съм гледал, не живородки, но им поддържах 26градуса.
Дай повече данни, за да могат по-опитните колеги да ти помогнат. Не искам и аз да бъда черноглед като Сахара,  но не очаквай да оживее цялото поколение, все едно хайверните рибки да снесат 200-300 хайверни зърна, да се излюпят и да оживеят всичките 300 бебета, какво ще ги правим тогава толкова бебета - Природа  :-)

Similar topics (5)

45157

Започната от gladnika


Публикации: 2
Прегледи: 1608

22587

Публикации: 6
Прегледи: 2641

42062

Започната от stoyank


Публикации: 0
Прегледи: 1630

59005

Публикации: 26
Прегледи: 15547