• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
02.06.2024 12:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Странно поведение на женска гупа.

Започната от Денката Станчев, 10.01.2014 16:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Денката Станчев

Здравейте.  *DRINK*  Нов със във форума и за първи път пиша. Имам аквариум от месец 20л., който скоро ще бъде 40л  :-D Имам 3 хелера 4 гупи и 2 молинезии. Залесен е със Криптокорини. Та... бременната ми женска гупа от два дни се държи странно. Застава перпендикулярно е стой така известно време след което отново се оправя и това е доста често. Тя е в напреднала (според мен) бременност, но я взех скоро и не съм сигурен кога ще роди за да я отделя. Някой ако може да ми помогне за горния казус с стоенето ще съм много благодарен.

Ivan_S

Рибата застава перпендикулярно спрямо водната повърхност или спрямо дъното? Между другото има цял раздел за въпроси свързани с живородките. Разгледай тук http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/ и ако не намериш отговор, питай пак :) *THUMBS UP*
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Денката Станчев

Застава перпендикулярно спрямо водната повърхност колега. Прочетох доста за отглеждането като цяло и съм се взел на сериозно за аквариума. Този проблем само не мога да го разреша за сега ... (:

Ivan_S

Ами без снимка, всеки колега би гадал. Пусни една да се види каква е ситуацията. Най-лесно ми е да кажа, че може да не й достига въздух, ама ..... невинаги, обаче очевидното е това, което се случва в действителност. Имаш ли филър? Какъв, колко време работи? Гадая в момента и налучквам за причини. Малко ти е пренаселен аквариума ама това да има общо с поведението на рибата ... едва ли. По-добре пусни снимка, вместо да смучем от пръстите причини за поведението й.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Caxapa

Имаше  тема с подобен случай. Доста се изписа но и рибката не оцеля. Не помня дали роди но се съмнявам.  За твоята може да се каже нещо едва при прилагане на снимки и малко повече информация за аквариума ти. Тук имаше бланка за попълване http://aquariumbg.com/forum/bolesti/blanka-za-infomaciya-pri-bolesti-i-umirane-na-ribite/

Денката Станчев

За сега това е изображението, което цъкнах. Качеството не е най-доброто, но е нещо...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2F62k6qf2s5%2F20140110_175106.jpg&hash=7bf130d58290d60d0fa9886bd907092d6726bc19

В аквариума има аераторна помпа с гъба... за растенията споменах. Грунда не е от най-ситният, а има и камъчета и малки рапани. Водата я сменям на 30-35% през седмица и малко ... не се замръсява видимо.. директно от чешмата е и я оставям да се утай малко. Храня рибките с Vipan основно и Vipagran. При смяна на водата ползвам Sera Aquatan и FM Blue. Веднъж месечно им слагам TetraVital. Да знам че нямам филтър и това би било проблем, знам. Ще взема читав филтър като взема след няколко дни по-голям аквариум. Температурата се подържа около 24 градуса. Това е ...  *ROFL*

Ivan_S

При такова населване и обем на аквариума на твое място бих сменял по 50% седмично. С тези 5-6 л. през 10 дни нищо не правиш. Може и да имаш, може и да нямаш азотен цикъл. Правил ли си някога тестове на водата - за нитрити поне? Когато се изключи причината нарушен или липсващ азотен цикъл, остава да е някаква болест или нещо на генетична основа, де да знам. Както Сахара писа, преди време имаше точно същата тема за гупа със същите симптоми - бременна и същото поведение. Е, рибата не оцеля. Така и не стана ясно какво й е било. Просто да го имаш предвид и да се подготвиш, без с това да искам да отписвам рибата. Дано някой каже причината за това състояние и начини за оправянето му.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Caxapa

Обикновено, риби с такива симптоми, имат проблем с плавателния мехур. Та с този плавателен мехур координират движенията си и пруват нормално. Това е същото като при хората с нарушен вестибуларин апарат. При рибките, това е фатално. Причините са много..

Денката Станчев

Отделих рибката в малък аквариум да видим как ще е. Не се движи стой само отгоре и диша бързо... ще си заминава май :(  Благодаря за бързите отговори. Лека вечер за сега.

Similar topics (5)

30487

Започната от necris


Публикации: 3
Прегледи: 3568

38087

Публикации: 3
Прегледи: 1807

59109

Публикации: 2
Прегледи: 1879

45126

Публикации: 8
Прегледи: 2292

28196

Публикации: 13
Прегледи: 6686