• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 15:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем със сомчетата!

Започната от Bo0m, 14.02.2011 16:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bo0m

Ако някои може да помогне нека да го направи. Имам две сомчета едното е обикновено а др е черно сомче(незнам точно как му е името) постоянно се крият под един камък и не искат да излязат обикновеното сомче излиза за по 2 мин а др за 2 сек. Вижте къде се крият. Не се виждат защото са горе долу тъмни.https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2F347w4s8.jpg&hash=8f378ecce4bceeb34ebe3110d770955c4d5a14fe

MeTogu

Обикновенното сигурно е анциструс а другото в фусилис.Поразгледай малко снимки в сайта на форума и ни кажи точно от кой вид е сомчето.Принципно няма от какво да се притесняваш.Сомовете са активни предимно нощем и през по-голямата част на денонощието обичат да си се крият.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bo0m

Такива са но фусилиса е черен.А иначе аз си го купувах заедно с един приятел и неговия си плува нормално фусилиса.
: 14.02.2011г 16:04ч
Да не се дължи на това че в аквариума има 4 данио,1 скалария,1 златна и 2-те сомчета. Да не би да го е страх. Другите риби не го бият защото немогат да го настигнат.

Caxapa

Здрасти колега! Сомчетата както ти е казал батко Методи се крият през деня  но при тб това е от стрес понеже както виждам нямаш нито едно укритие или растение вътре в аквариума, водата ти е много мътна което вероятно се дължи на липса на Азотен цикъл. Освен това аквариума ти не отговаря на литрите  за скаларията или пък за златната ти рибка. Прочети всичко за всяка една рибка която си пуснал в аквариума си и прецени дали може да живее нормално в такива условия. Предполагам от интерес си си забучил носа в стъклото и само ги гледаш  къде се крият и (понякога бъркаш с ръка) за да ги подплашиш и да излязат горките изпод камъчето.  Това в кръга на шегата с ровенето в аквариума но на рибките им трябва спокойствие за да свикнат с новия си дом и както ти казах->растения и добри укрития за дънните риби.

Bo0m

Мерси колега, но аз отдавна гледам рибки в същата комбинация и си живеят добре. С аератор съм и мисля че азота е добре, а водата трябва да се смени на 1 седмица е. Все пак мерси.Снимката е малко мътна защото апарата трябва да отиде на ремонт.

Caxapa

Хлапе! Ако гледаше отдавна рибки нямаше да ги мъчиш така животинките в такава конбинация а щеше да си доста над това ниво  на отглеждане. Сори но понякога истината боли а гордоста ти е голяма да признаеш ,че си новак. Учи се от батковците и чети малко повече статиите за начинаещи.

Bo0m

14.02.2011 18:56 #6 Last Edit: 14.02.2011 20:09 by Caxapa
Гледаи ся ГледаЙ сега! Да си го кажем както е. Аз сЪм на 12, но откакто се помня имам рибки и сам СЪМ гледал гупи бети скаларий СКАЛАРИИ хелери данйо ДАНИО и др е не заедно де поотделно но тази комбинация съм я имал. Ей ся сега говорих с баща ми имаме рибки от 96-та. Но затова сам във форума за да се уча , човек цял живот се учи нали така?

bay_milee

Да така е затова слушай по опитните колеги,порови се в форума почети и сам ще се убедиш колко знаеш.Айде със здраве.

Bo0m

14.02.2011 19:52 #8 Last Edit: 14.02.2011 20:10 by Caxapa
Добри новини сомчето се успокои и си плува нормално!! Мерси на колегите, че веднага развиха темата, *THUMBS UP*

Асен Евгениев

Що ми се струва, че всеки един компонент от аквариума ти се нуждае от подобрение.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

Странното е че не познаваш рибите и не знаеш кое какво е.И между другото се исказваш и в теми като тази.
http://aquariumbg.com/forum/problemi-pri-ribite/tajna-i-stryaskashta-gledka-!/msg305518/#msg305518
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bo0m

Значи аз не познажам мн добре рибите защото аз с тях се занимавам от 2 или 3 седмици преди това не ми бяха инт и баща ми си ги гледаше. Иначе малко по малко ше ги науча нещата, а иначе говорих с момчето от зоомагазина и каза че няма да има проблем докато са малки рибите а после мога да продам на др магазин златната или скалария. И колеги ако обичате запазвайте добрите отношения м/у акваристите били то начинаещи или по-напреднали. :-) ;-)

salamandar

Колега :) никой не е ползвал друг тон освен добър отностно твоята тема или която и да е било във форума отношението между колеги е  *THUMBS UP*.Отностно твоя сом не се притеснявай,верно е че сомчетата са нощни ''птици''.Аз имам калихт който денем никъв го няма само на 2-3 часа прави по някой слалом нагоре надоло по аквата,обаче вечер.......няма спирка.Никой не е искал да те обиди споко  :-P.Ама е верно това за съчетанието на скаларии и златна,все пак разлики между тепературата има.Златни 18-19,скалариа 25-26,няма как да се получи :).Няма се косиш  :-D.

Bo0m

В момента фусилиса напрао ше откачи мн е бърз, направо като го гледам отдалече ми се приисква да съм риба  *ROFL* *ROFL* А и да кажа на всички колеги в природата стават чудеса скалария и златната рибка са чудесни и са 1-ви приятели. :-P

Caxapa

Няма нужда да го поучавате всички. Колегата Bo0m  се надявам да се зачете в темите за начинаещи и да види колко много неща все още има да учи и да приложи в своя акварим който ще усъвършенства и ще участва по конкурсите които се организират  от нашия форум.

Similar topics (5)

55035

Публикации: 6
Прегледи: 2294

39880

Публикации: 3
Прегледи: 2195

52343

Публикации: 0
Прегледи: 1610

22587

Публикации: 6
Прегледи: 2643

41500

Публикации: 5
Прегледи: 2038