• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с неясна причина (липса на кислород или отравяне с храна)!!!

Започната от manol_stanchev, 13.07.2011 09:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manol_stanchev

Здравейте! Тази сутрин се случи нещо много странно в аквариума (185л.). Той се обитава от една сребърна акула, един пангас, една цихлазома мееки, две лабео, три metynnis hypsauchen, два бронирани сома, два обикновени анциструса и около пет растения. Аквариумът разполага с вътрешен филтър с аерация. Не подавам въглерод в акваирума. Тази сутрин както си хранех рибите и изведнъж сребърната акула и една риба от мetynnis hypsauchen се обърнаха с коремите нагоре и започнаха учестено да дишат на повърхността. Освен тях и лабеотата се качиха на повърхността, дишайки учестено.  Растенията са нови. След около 15 - 20 минути рибите се оправиха. Вероятно липсата на кислород е причината за това явление! Възможно ли е това да се породи обаче и от храната!? Какво мислите!?

borracho

колега вчера разрешавах такъв проблем. от както почнаха жегите забелязах че дискусите ми дишат много учестено направо ще им се откъснат устите. температурата на водата и преди жегите и сега си ми е 30 градуса. нямах аератор, разчитах на въздуха който вкарва при контакта с водата пръските от флейтата на канистъра. вчера си купих един аератор с обикновено камъче и проблема се разреши. аз си обяснявам разликата от преди жегите и сега с това, че преди ако температурата на въздуха е била 23-25 градуса, то в него има повече кислород а сега в тези над 30 градуса кислорода във въздуха е по-малко и затова в по-горещо време не достига кислород при такъв начин на аерация. трябва си аератор.
бъди сеяч, а не разбирач!

manol_stanchev

Аз забравих да спомена, че рибите се поосвестиха като пуснах аератор. Но си мислех също така да не би причината за това да е ниско pH на водата и съответно да е настъпило отравяне с амоняк и нитрити!? Знае се, че при аериране на водата рH се увеличава. (Благодаря за съвета!)

Similar topics (5)

42512

Започната от Heartwork


Публикации: 6
Прегледи: 2876

54326

Публикации: 1
Прегледи: 1637

27210

Публикации: 10
Прегледи: 8360

38778

Публикации: 2
Прегледи: 2305

51331

Публикации: 9
Прегледи: 4978