• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с живородки

Започната от grabnaka, 22.12.2014 12:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

grabnaka

Здравейте, от скоро съм с малко аквариумче 20 литра, гледат се живородки гупи и 2 молинезии, през последната седмица всеки ден имам по една умряла рибка, водата се държи на 24 градуса има вътрешна помпа, която се почиства всяка седмица.Имате ли представа защо става така ? Рибките са активни през повечето време не изглеждат болни, но забелязвам как няколко рибки гонят една. Рибките преди това бяха в кръгъл съд в който от 2 станаха 12 се и за това ги преместихме в по-голям съд. Преди години имах същият проблем с друг аквариум.

Ivan_S

Освен да нямаш азотен цикъл, за друго не се сещам в момента. Дай повече подробности кога е стартиран този аквариум, колко са рибите, колко често и по колко вода сменяш, грунд, храна и т.н.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

grabnaka

заради една скарида вътре за сега не съм сменял водата рибките вече намаляват в началото бяха 14 гупи 2 молинезии 3 анцитруса и две сомчета + чери скаридата.За грунда и растенията не съм сигурен взех го от колега от форума.

NeLyTo

Колега, за 20 литров аквариум това са страшно много риби. Аз в 54 литра реален обем имах общо 16 рибки, от които 4 анциструса и ме нахокаха, че са много, та сега ги редуцирах до 13 общо със сомовете, а пък какво остава за твоя брой в тези литри. Разгледай подаващото се отляво меню, за да се запознаеш с изискванията на рибките ...

Ivan_S

Така май няма да се разберем :). Попълни тази бланка http://aquariumbg.com/forum/problemi-pri-ribite/blanka-za-informaciya-pri-problemi-s-obitatelite-na-akvariuma/ и чак тогава може да се коментира какво се случва. Кога е това начало, защо не си сменял вода *dontknow*. Отделно първоначалната бройка ми изглежда голяма за този обем. Продължавам да мисля, че нямаш азотен цикъл. Без подробно описание на аквариума, какво правиш и какво не правиш, надали някой ще ти помогне много-много. Щом и преди ти се е случвало, значи генерално бъркаш нещо в акваристиката.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

MarioChalukov

Пренаселено , поне според мен и заради това пренаселване са се променили (влошили) параметрите на водата и по-слабите рибки предават богудух  . Ако имаш възможност и пазиш стария съд , напълни го с вода от новия , пусни филтрация , и прехвърли част от рибоците там , като в същото време ги поставиш на диета и в двата аквариума , така по-малко ще цапат , ще се подобри качеството на водата и би трябвало да се подобри и състоянието на рибоците .
За мен е това ,но само предполагам .


извинявам се за дублирането на мнение !

DPI

Попълни бланката - ето оттук : http://aquariumbg.com/forum/form/?n=14
Можеш да метнеш и една снимка.
Пренаселен аквариум, което означава недостатъчно кислород и влошени параметри на водата. Представи си че живееш с още 21 човека са те завряли да живееш в стая от 20 квадратни метра. Хубаво ли би ти било?

Similar topics (5)

56994

Публикации: 2
Прегледи: 1726

29628

Публикации: 4
Прегледи: 5118

41804

Публикации: 10
Прегледи: 3524

53804

Започната от Qnew


Публикации: 10
Прегледи: 3999

26080

Започната от usmy1


Публикации: 14
Прегледи: 5804