• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с женски хелер

Започната от Hose, 19.08.2016 13:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Hose

Здравейте приятели!


Нов съм във форума, та имам аквариум 80л . 45см височина , ширина 50см, и 35см настрани.. имам неончета, телескопчета златни рибки , 3 сомчета  и тромава скалария (не се движи много ).. и тези Хелери, които не оставиха не ухапана рибка  в аквариума.. мъжката хапе, но не много.. а женската буквално ги гони, онзи ден притисна скаларията и я налагаше буквално.. Всички рибки видимо ги е страх от това семейство хелерчета.. и сега ги затворих в пластмасова родилка ( малко на затвор за наказание  :-D )

Някой може ли да ми даде съвет какво да правя? Или да ги разкарам?

Благодаря Ви

Caxapa

Събрал си несъвместими по рода си риби на едно място и като допълнение е пренаселен. Вероятно и филтрацията не е на ниво от където идват проблемите в аквариума. Като цяло Хелерите са малко агресивни но проблема не е в това а в пренаселеноста. В ляво има едно изкачащо меню и там има доста  съвети как да си стартираме и с какви рибки аквариума. Можеш да попрочетеш някоя и друга тема които ще ти бъдат полезни.

goolf5

Не е само от това и аз имах семейство хелери женските бяха много спокойно , но един мъжкар направо не оставяше спокойна риба из аквариума освен женските си.На всякъде пише че гупи и хелери могат да се гледат заедно но при мен беше ли мъжка гупата я гонеше и я удряше докато не я умори и убие , веднъж го забелязах как просто мъжката гупа си седеше на средата на аквариума и си плуваше и той се нахвърли отгоре й , само женските по-рядко ги напада , но и женски ми е нападал , в крайна сметка го разкарах , тъй като ми умори много риби. :'( Но и ми бяха казали че ппц хелера обича да му е широко и ако няма достатъчно пространство напада други риби.Най-добре се отърви от тях или мисли за по-голям аквариум , ти си знаеш приятел. :)

Similar topics (5)

42255

Публикации: 1
Прегледи: 2026

53549

Публикации: 0
Прегледи: 1289

42048

Публикации: 4
Прегледи: 3091

38514

Започната от TiL


Публикации: 2
Прегледи: 2551

50287

Започната от sashotr


Публикации: 0
Прегледи: 1433