• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 05:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с едната ми Бета

Започната от kole_kn, 04.05.2013 20:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kole_kn

Здравейте, значи историята е следната. Днес купих две бети от пазара на Подуяне, след като се върнах в къщи сложих ги в отделни буркани и ги нахраних, след два часа заварвам едната бета да се рее на повърхността на водата наклонена на една страна, с издут корем. Като чукна леко буркана почва пак да плува но доста странно и сякаш и е трудно да потъне надолу. Личното ми мнение е, че съм я прехранил, но нека вие да кажете ако е възможно, моля споделете според вас дали има шанс рибката и дали мога нещо да направя по въпроса.
Благодаря.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs21.postimg.cc%2Fbun4z2kub%2F2013_05_04_19_06_42.jpg&hash=3679f945f717b34c18df2a4877f822682cea428e


hunter

Със какво я храни тази бета? Бурканите чисти ли бяха да не е имало остатък от препарат ако са мити. Водата престояла ли беше и каква температура? Аз докато съм гледал бети(2г.) колкото и да съм им давал да ядът не ми се е случвало да има прехранване. Според мен ще е нещо друго може и да е стресирана. Нормално е след като си е хапнала да и е подуто коремчето това не е критерии за прехранване.

hristoj

За 2 часа в буркан може би 1 литър може да са станали много неща.. Не смяташ ли да ги слагаш в аквариум и да им пуснеш въздух?

hunter

Бетата не и е нужен въздух от аератор за това си е лаберинтова риба. Диша поемайки кислород от повърхността. Не е това проблема.

kole_kn

до Hunter - бетите ги нахраних с малко смес от сушена храна, една троха някъде количество и съвсем малко сушен тубифекс, да измих бурканите добре, водата я наточих от общия аквариум, смятам че е прехранване поради причината че другата бета няма такова коремче, но не мога да съм на 100% сигурен .
До hristoj - доколкото съм запознат бетата няма нужда от аератор.

hristoj

В този случей може да е от стрес или от температурата, но пък бетите имат голям диапазон от изисквания в температурата /23-30/, не ми се вярва да е под 20 твоята вода.

П.С. за аератора не го знаех,благодаря.

hunter

Преди да пуснеш бетата от плика във който е била постави ли плика във буркана с вода да се изравни температурата? Защото ако не си е възможно при рязка промяна да получи стрес от температурата рибката. На другата може да и няма нищо но за всяка рибка е различно. Даже преди да я пуснеш във буркана е редно след като престои с торбата във буркана да вземеш малко вода от буркана и да сипеш в торбата. След което да престои още малко и чак след това да я изсипеш вътре. Като гледам на снимката ако това което виждам е подутината за която говориш не е нормална форма. Ако си решил да гледаш бети махни ги тези храни и си купи Тетра Дискус аз само с това ги храних и им се отрази много добре а и храната си я бива.

kole_kn

Ами не го направих така, напълних буркана с вода от общия аквариум до някъде след това изсипах плика заедно с водата и рибката вътре, вероятно е имало някаква температурна разлика но не мисля че е повече от 2 градуса. Сега премерих температурата на водата им, малко над 21 градуса, преместих бурканите в по висока стайна температура. Кажете мога ли по някакъв начин да помогна на рибката или да я оставя така ?
П.П. възможно ли е да получи запек ?

hunter

Еми трудно ми е да определя по тази снимка единственото не редно ми се струва странната форма на издутината. Но може и просто да е получила стрес. Изчакай да видиш дали ще се стабилизира така или иначе аз не виждам какво може да се направи за момента. 21 градуса ми се струва малко те са топло любиви може и това да е проблема аз никога не съм ги гледал на по малко от 24-25 градуса. Стигало е лятото и до 30 градуса но за много кратко и не е имало проблем. Но 21 май наистина си е малко. Дано се оправи рибката иначе са супер не претенциозни успех.
: 04.05.2013г 22:10ч
Какво стана с рибока съвзе ли се?

kole_kn

Ами снощи като се прибрах към 4 някъде гледам го беше свестил душа, явно наистина от температурата е било, благодаря много на всички.

Similar topics (5)

57753

Публикации: 5
Прегледи: 2110

29544

Публикации: 3
Прегледи: 2129

40342

Публикации: 6
Прегледи: 2703

52092

Започната от mlukarev


Публикации: 1
Прегледи: 1880

59472

Публикации: 1
Прегледи: 1621