• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 20:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем (може би) с калихт

Започната от Slavov, 26.02.2012 23:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Slavov

Здравейте, в 170л. аквариум имам 3 анциструса (5/6 см.) , 2 амуниери (9см) иии 2 калихта. Та  има няма и изведнъж калихта се засилва към повърхността , бие се и се връща в бърлогата си. Та въпроса ми е защо така, широко им е, температурата е добре, параметрите също, има кислород , има и растителност на 70%, и  нещо май му/им липсва (не знам дали в множествено число, защото не знам дали и дваата се бият, или само единния в повърхността, защото са доста еднакви..).

ПС: и не са агресивни, никой не ги бие...

zambo

Цитат на: Slavov - 26.02.2012 23:36
Та въпроса ми е защо така, широко им е, температурата е добре, параметрите също, има кислород , има и растителност на 70%, и  нещо май му/им липсва (не знам дали в множествено число, защото не знам дали и дваата се бият, или само единния в повърхността, защото са доста еднакви..).

ПС: и не са агресивни, никой не ги бие...
Сам си си отговорил . Целта е да разбереш какво липсва . Мерил ли си параметрите на водата и откъде си сигурен , че има кислород ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Slavov

За кислород съм сигурен, защото съм пуснал постоянно аератор, и наблюдавам - не е от това, утре пак ще премера, имам тука некви тестове останали за параметри, но всичко си се развива в аквариума перфектно, преди анциструса се биеше така, но беше поради липса на кислород.. Преди през деня пусках CO2 и вечер пусках кислород, и може би да му е трябвало кислород през деня, и да се е бил горе, и да му е станало навик.. и те така

Slavov

Проблема е от 3 месеца и повече, (от както пораснаха самите сомове и са към 9см вече) пробвал съм да спирам, със седмици. Нещо бъгава работа... вече почвам да се чудя дали не са гладни и като гледат лещата и да си мислят че е за ядене и бързо да атакуват...

Асен Евгениев

И моите правят така, нищо им няма.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

Просто се вдига към повърхността да си поеме въздух, няма нищо нередно и тези сомове дишат атмосферен въздух и това му е нормално поведение!  :-)

beta61

Добро утро!Както казва колегата дишат атмосферен въздух.А може да са достигнали полова зрялост и мъжкият да се опитва да пени ако са двойка сложи в аквариума 1-но парче стеропор и ги наблюдавай.

Richie

колегите са прави възможно е и това да е,аз също като съм имал са правили така,почти всички сомове поемат кислород от повърхността и ако е по дълбоко дъното те излизат бързо на повърхността поемат въздух и слизат на дъното възможно е да са вече полово зрели и да искат да правят гнездо от балончета в които да хвърлят хайвер наблюдавай ги дали седят повече на повърхността и правят балончета ако е така прочети инфо. за хвърлянето на хайвера ,е ако ти се занимава да ги развъдиш де  :-D ,но е интересно хвърлянето на хайвера  *THUMBS UP*

Slavov

E те май не са двойка, довечера ще ги щракна да видите... Иначе благодаря за отговорите !

totishish

При мен само мъжкият го прави но все си мисля че е с цел събиране на въздух и прави мехурчета в кокоса прави го доста често

beta61

Ако им сложиш в аквариума парче стеропор ще си залепят хайвера на него после постави стеропора в по малък аквариум за да се излюпи хайвера.

Slavov

Цитат на: beta61 - 27.02.2012 15:58
Ако им сложиш в аквариума парче стеропор ще си залепят хайвера на него после постави стеропора в по малък аквариум за да се излюпи хайвера.
Бре , е сега ще завържа една пплочка стиропор за камък и ще го сложа, а няма ли 100%-това вероятност молинезите да го изкълват ? Но както и да е , ще пробвам !

Nikiengi

Стиропора се оставя на повърхността, а не на камък!  :-)

Slavov

Цитат на: Nikiengi - 27.02.2012 16:07
Стиропора се оставя на повърхността, а не на камък!  :-)
аха доообре добре, за колко време ще се справят, смисъл сега ли да го оставя, или нощеска и да ставам на 2 часа  да гледам (то в тъмното как и ще вида е въпрос) далиии има хайвер, че другите ще го изядат ....

beta61

Мъжкия се обръща с корема нагоре и строи пяна после женската също с корема нагоре започва да лепи хайверо по стеропора.Това може да стане за една нощ Може и за по дълъг период от време.

Similar topics (5)

43175

Започната от Silviq


Публикации: 5
Прегледи: 2265

54326

Публикации: 1
Прегледи: 1637

26842

Публикации: 4
Прегледи: 3190

38786

Започната от Valmart


Публикации: 15
Прегледи: 5753

51779

Публикации: 3
Прегледи: 2160