• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 16:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Търся съвет - унират ми рибите!

Започната от radha, 17.01.2010 19:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

radha

Благодаря, Alexfield! Много мило!
Определено тук получавам най-ясна информация, виждам, че е придобита и от опит, а не просто чута от някой някъде. И поне вече съм ориентирана на къде да вървя и за какво става въпрос изобщо!
Въобще готино хоби си донесох вкъщи :-) Както си мислех да взема рибки за децата, понеже ей така да си плуват за красота, така вече мисля да преместя децата да спят в коридора и да използвам цялата им стая за огроооомни аквариуми *ROFL*! Нали - бъзикам се :-D
Хайде, чао! и пак *thanks
Семейство Харациди!

mojiganga

Aз знам, че златните рибки (принцеси) са за студеноводен аквариум. Незнам закакви гяволии говорите и кви цаки но е факт че живеят в магазините без никакви филтри и  т.н.

zambo

Цитат на: mojiganga - 21.01.2010 15:19
Aз знам, че златните рибки (принцеси) са за студеноводен аквариум. Незнам закакви гяволии говорите и кви цаки но е факт че живеят в магазините без никакви филтри и  т.н.
Колега , магазин , който си държи рибите в аквариуми без филтрация е меко казано "пълен ташак".
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

trifo13

Здрасти, ще пиша и аз по темата понеже гледам само златни рибоци :)

при мен нещата започнаха подобно - подарък => смърт... четене на форума и започване на ново.

Най-Най-НАЙ важното нещо е да си сигурна, че аквариумът е стартиран правилно! Аранжиран е, филтъра и термометъра работят без риби 1 седмица.

Другото - ако са ти малки рибките не е проблем, в 30 литров мисля, че можеш да гледаш... 3-4 риби 5 дори, но с времето ще им е малък.
Аз гледам в 80 литра 5 риби - малки и знам, че скоро трябва да сменям.

Температурата я държа на 19 градуса.

Храненето 1 път на ден. Ако ти е на зрънца храната ги брой така, че за 2 минути и да не остава... хубаво е, преди да пуснеш храната в аквариума да я накисваш във вода, за да омекне малко.

Веднъж в седмицата сменям 20% от водата с такава която е престояла 24 часа.

и това е...

гледаш ги, радваш им се... а те разбират :)

мойте ми дават да ги галя, гледат ме, следват ме... луда работа

Similar topics (5)

37841

Публикации: 6
Прегледи: 4783

34553

Публикации: 3
Прегледи: 4296

52594

Публикации: 8
Прегледи: 4534