• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 12:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

мехурчета в аквариума

Започната от mitko2013, 04.04.2014 19:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitko2013

Здравейте, днеска сутринта една от рибките ми омря, малка гупа, след това по повърхността на аквариума ми се образуваха мехурчета. сменях цялата вода преди 4 дни а след като видях мехурчетата смених една трета от водата, помислих че се е оправила но сега пак се появихе. Ако имате някаква идея помагайте.

hunter

По това описание надали някой ще ти каже от какво е. Дай повече инфо за аквариума. Грунд има ли растения има ли колко риби имаш помпа за въздух има ли торове ползваш ли СО подаваш ли и тн. Ти почти нищо не си написал. И каква е тази смяна на цялата вода :duvar: Филтрацията как е и много други неща.

Caxapa

Определено ти трябва едно ново начало като на първо време да прочетеш http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=98 http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=4http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=106http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=49 Това като домашно го имай и го научи!.. После ще продължим с обучението.

mitko2013

аквариума ми е 32литра има камъчета с големина колкото нокът на котре, нагревател, филтър с гъба, за момента няма растения, стартирах го преди около месец и досега не съм имал преблими имам 2гупи, 2молинезии, 2хелера,2сомчета Коридорас палеатус, 1барбус и 2 жълти охлюва. И сменях всичката вода от аквариума като добаваях камъчетата първи ги преварих. А гупата ми като умря се беше заклещила междо родилката и стаклото, хелера ми е бременен и го чакам да роди. Сменям по 1/4 от водата на 4 или 5 дни.

Caxapa

Все пак, прочети това което съм ти дал за "домашно"..Няма да ти е във вреда. Не надценявай познанията си!
Поздрави!

mitko2013

Прочетох го и благодаря за съветите  *thanks . Някакви идеи за мехурчетата още са там малки дребни мехурчета не са много, но ме притесняват май са само междо родилката и стаклото на аквориума.

shnufito

Такива мехурчета се получават при лоши показатели на водата.Правил ли си някакви замервания?

petko

Най-вероятно имаш ципа по повърхноста.

tao

Mехурчетата са в следствие на обгазяване с прясната ( водопроводна вода)

mitko2013

не съм правил изследвания на водата в аквариума но съм проверявал водата в Русе и знам че е ствърдост 15  със средна твърдост а pH e ≥6.5 и ≤ 9.5 . А за ципа по повърхноста и на мен ми хрумна и проверих темите но няма от каде да съм замърсил водата сменям по 1/4 от нея често а преди окло седмица почествах целия аквариум пък и не забелязвам ципа по повърхноста, но не знам не съм спец. а колкото до мехурчетата те са съвсем малки от едната страна при родилката утре ще видя да кача снимки.


Публикациите са слети: 05.04.2014 21:37

ми аз чакм най - малко час преди да добавя нова вада това малко ли е ?
Е някой път оставям водата да престои ден преди да я добавя.

Similar topics (5)

49627

Публикации: 1
Прегледи: 1494

30777

Публикации: 29
Прегледи: 13048

53063

Публикации: 7
Прегледи: 2971