• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.05.2024 10:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Избледняващи молинезии

Започната от monibeliq, 11.03.2016 20:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

monibeliq

Здравейте, колеги, моля за малко помощ за един начинаещ акварист :) Имам проблем с молинезиите- избледняват. Имам ги от около месец и нещо. Като ги взех бяха наситено жълти. Малко след като ги пуснах в аквариума забелязах, че едната женска започна да избледнява. Отдадох го на стреса от преместването. След няколко седмици и втората женска започна да избледнява. Сега и двете са много бледи. От 2-3 дни забелязвам, че и мъжкият е започнал да избледнява- леко по опашката и една абсолютно прозрачна ивица на гърба (между гръбната перка и опашката). Това вече ме притесни. При по- внимателно вглеждане се вижда, че тук- там има групи от люспи, с осезаемо по- светъл цвят (но не мисля че са "настръхнали" или поне аз не мога да го преценя). Друго, което ме притесни, че на най- бледата рибка едното око е чисто черно и ми се струва много изпъкнало, а другото е черно в по- голямата си част (не мога да се сетя, дали не съм я взел така, или това с очите се е развило заедно с избледняването). Другото особено е, че хрилете под хрилните капачета изглеждат леко зачервени. Иначе рибките се държат нормално- жизнени са, имат завиден апетите, нямат нещо особено в поведението си
Според вас на какво може да се дължи избледняването и черното око? Мога ли да направя нещо, за да възвърна първоначалния наситен цвят?

Малко обща информация за аквариума и обитателите в него- 45 литров аквариум, температурата на водата е постоянно 26 градуса (термометърът е в най- отдалечения ъгъл спрямо нагревателя), филтрацията и помпичката за въздуха работят постоянно, тестовете на водата са в нормални граници, аквариумът е стартиран в началото на януари. Освен молинезиите имам още 10 неонки, 2 вариатуса и 1 данио. Други рибки не проявяват симптомите на молинезиите.


Similar topics (5)

58647

Публикации: 2
Прегледи: 1785

53385

Публикации: 0
Прегледи: 1467

57092

Публикации: 2
Прегледи: 1921

31875

Публикации: 3
Прегледи: 3568

56238

Публикации: 0
Прегледи: 1180