• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 10:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Храната за малките рибки

Започната от emko56, 13.04.2012 13:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emko56

13.04.2012 13:03 Last Edit: 13.04.2012 20:38 by Георги
Здравейте!
Пускам тази тема защото през последните дни гледам че пускат теми като : '' Малките ми гупи не растат '' или '' Каква храна да вземем за малките рибки за да растат '' !
Значи ако искате рибките да ви растат първо аквариумът трябва да е по голям от 20 литра ! Има някои хора които си гледат рибките във 10 литрови аквариумчета във които почти е невъзможно да пораснат рибките !! На който не са му пораснали рибките достатъчно да не се притеснява това може да се оправи
Като : Първо купувате си около 20-30 литров аквариум или си правите, не са много скъпи . Отделяте рибките които не са пораснали и увеличавате температурата на около 27-29 градуса . Взимате замразена дафня но , във никакъв случай тубифекс,после ще уточня защо !!! Така със дафнията захранвате по 2 пъти на ден : най-желателно сутрин и вечер . Продължение на 1 седмица, после си взимате sera san и sera flora и ги смесвате после със една лъжица ги смилате на прах докато не стане един много фин прах . Продължение на един месец храните рибките със това . Сега най важното !!! намирате жив тубифекс режете го на дребно, и давате на дребосъците да ядат и така продължение на една седмица рибките ще са и хубави и здрави и силни !!

                                           Дано съм ви помогнал !!!!! *bg* *bg* :-) 8-)

emko56


HEPOH

Имам всякакви храни за малки рибки, но предпочитам да храня малки живородки с микрочервеи или накълцан на ситно тубифекс,още от деня на раждането им. Растът с много бързи темпове и смъртноста е 0 процента *DRINK*
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Nikola 1

Стрит жълтък и тубифекс.

FHM

Аз мойте мъници (барбусчета) ги храня с артемия а вече и с  накълцан тубифекс

zu4elo

мойте манъци ги храня с артемия в 10 литров и за 2-3 седмици са си големи и ги пращам при големите смуртност 0 %

menshot

Благодаря за инфото ! Много ще ми помогне !
Но искам да попитам дали е нормално голямата ми гупа да не яде нейните и малки и това проблем ли ще е за увеличаването на температурата ? ( Аквариумът ми е 21 литра )

Caxapa

Желателно е да не яде и напада малките рибки. Повишаването на температурата води ди по-бързо състаряване на рибките  но за кратък период като лечение или нещо друго не е проблем стига да се направи плавно покачвнето и после връщанео към нормалната и оптимална за тях температура. А това което "колегата" - emko56 е описал като "научно откритие" как да растат рибките които са били "засечени"   си е мнение на начинаещ акварист. За месец и половина както описва схемата колегите които се занимават само с живородки ще са доста по-напред с постиженията си. Това небива да сваля гарда и хъса с който подхожда към хобито. Успехи и продължавайте да споделяте кой как е порастил своите рибки!
Мод. Сахара  *bg*

tetra

Проблемите ,които ни създават  малките риби , са най големи и произтича от доста фактори.Тъй като са доста малки и още не са добри плувци, в по малките аквариуми по лесно хващат живата храна.И тъй като приемат храната в малки порции , но доста често по 4-5 пъти на ден , като че ли малките аквариуми са по подходящи.Но в същото време малките аквариуми са с доста крехка еко система което довежда до бързото и не контролирано повишаване на азотните съединения, които и в малки концентрации застрашават живота на малките риби или довеждат до сериозни животни проблеми довеждащи до забавянето на растежа.Така, че ако изберем по малък аквариум в който малките ще ловят без остатък живата храна ще трябва всекидневно да отсифонирваме дъното няколко пъти и да доливаме стабилизирана вода със същите параметри от добре действащ аквариум.След седмица,когато малките станат добри плувци е най добре да ги преместим в по големи аквариуми с минимална вместимост не по малка от 30 литра, което е минималната граница за  стабилна еко система.Но колкото аквариума е по голям еко системата е по стабилна и малките израстват без стресирания довеждащи до доста негативни здравословни проблеми.И понеже отглежданите от нас риби преживяват, не толкова благодарение на нашите грижи,отколкото на качествата си да се приспособяват , отглежданите в по големи аквариуми растат много по бързо и стават по големи.
Относно храненето най добрия вариант е живата храна, като се започне от първоначалното захранването и се стигне до половото им съзряване, сортирана според големината на стадото.Всички останали храни освен живата храна са заместващи и резултатите са значително по лоши.По капризните риби без жива храна просто нямат шанс да преживеят , а останалите макар и да преживяват са с  сравнително, по слаби жизнени и визажни качества.
Ако не искаме да отглеждаме шампиони и отглежданите риби, не са предназначени за по нататъшно размножаване, и подобряване и запазване на облагородените качества и ако не е едно, за колко време малките ще станат полово зрели, живата храна просто загубва до голяма степен значението си. *DRINK*

Similar topics (5)

31889

Публикации: 9
Прегледи: 3903

30478

Започната от ni4ko


Публикации: 3
Прегледи: 5044

50895

Публикации: 6
Прегледи: 2458

27286

Публикации: 7
Прегледи: 4738