• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.06.2024 21:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Болни Клиновидни Разбори или някакъв дефект?

Започната от _Kirilov, 09.01.2013 21:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Здравейте :
Преди 5 дни взех 20 Клиновидни разбори от съботния пазар и от 2 дни се загледах , че по 3-4 от тях на връхчетата на долната част на устите им има нещо като малко бяло шипчекоето стърчи нагоре. Точно по средата между двете люспи които образуват устата. Рибите са по около 2см .Прави ми впечатление , че от време на време се потъркват в растенията или корените , но нямат други признаци на ихтио-други петна или нещо видимо.

Не мога да ги снимам - хем са малки  , хем бързи ...
В момента са в нещо като карантитен аквариум който е 47литра с доста растения вътре . Филтрацията е Акваел Фан 450л като е намален да не върти много водата. Аквариума е на около 4-5 месеца като вода сменям през 4 дни по 10литра.

По принцип  трябваше утре да ги пусна в  85л аквариум , но тези точки/шипчета ме притесняват малко ...

MILMAN

щом се търкат колега може да е нещо гъбична инфекция а също така може и пе-хато на водата да не е наред дръж ги отделно и увеличи филтяра колкото повече вода превърта по добре слагал ли някакво лекарство

_Kirilov

За Ph не се бях сещал! В аквариума се подава Со2 и може наистина да е твърда водата. Но това по-какъв начин би се отразило на рибите?

MILMAN

со2 не пречи но виж си пехато виж профила на разбората какво и дават като параметри и го измери твоето как е наблюдавай ги ако се появи още нещо може да се наложи лечение виж също и температурата на водата

_Kirilov

Имам Tetra FungiStop -дават я точно за напели по и около устата на рибите както и за дензификация на вода и против гъбички. Да пробвам с нея?

JEM

Пробвай според предписанието.Дори и да не помогне,няма да им навреди.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

raiko

Eдва ли е гъба!   По-добре е да третираш с антибактериално лекарство срещу columnaris.  Най-добре ще е ако намериш aquafuran!

wwladoo

Цитат на: _Kirilov - 09.01.2013 21:39
За Ph не се бях сещал! В аквариума се подава Со2 и може наистина да е твърда водата. Но това по-какъв начин би се отразило на рибите?
Точно обратното колега,подаването на СО2 не втвърдява  водата, а я прави мека и кисела--РН пада и ако рибките са гледани в по твърда вода и сега имаш проблем,точно затова се търкат,когато дадена вода не им харесва(кисела е сърби ги и се търкат).Присъединявам се към мнението на Райко за колумнарис.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

_Kirilov

Добре как ще е по-добре да ги лекувам сега в малкия аквариум който се намира в София или да ги пусна в големия който е предвиден за тях , но е извън софия?

Питам защото евентуално ако ги излекувам сега и свикнат с тази вода за 2-3 седмици - след това като ги преместя в другия с другата вода да не се разболеят пак ?
Четох че, за лекарството което ми препоръча Райко трябва да махам филтри и е малко сложно ...

Иначе няма смисъл да пробвам с това което имам ?

MILMAN

махаш филтъра лекарството ще убие полезните бактерии в водата по добре ги лекувай отделно от другите риби  така и стреса ще е по малък за тях

_Kirilov

Добре ще ги лекувам тук в този аквариум - има ли някаква гаранция , че няма да прихванат пак същото като ги преместя в другия аквариум за който са закупени?

_Kirilov

Определено няма оправия с тес разбори ....
Взех лекарството което Райко препоръча, вече 2-ри ден лекувам  - това на устите им изчезна но сега гледам почти по половината друг проблем- един от двата предни плавници  не е прозвачен като другия ами стои близо свит до тялото на рибката и много рядко го използват. Не е налеп не изглежда и като наранено - просто е побелял все едно няма кръвообращение .

Аз ли болни съм ги взел или аквариума е уникално зле от към филтрация и вода не знам вече ...

Similar topics (5)

54782

Публикации: 4
Прегледи: 2854

50049

Публикации: 0
Прегледи: 1224

27255

Започната от Asmodeus


Публикации: 5
Прегледи: 2487

38149

Започната от chicho som


Публикации: 9
Прегледи: 4055

30588

Публикации: 5
Прегледи: 6250