• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.05.2024 11:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпроси за подарък

Започната от Jossie, 22.11.2013 11:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Jossie

Здравейте :)
Обобщавам накратко: искам да направя подарък на приятеля ми, чиято страст е акваристиката. Преди време е имал голям аквариум (120л. - въобще не мога да кажа голямо ли е това, или пък не толкова), в момента има малък (пак по моите виждания, 40л.), в който живеят 3 големи черни златни рибки телескоп  (дано правилно съм запомнила името им) и няколко сомчета. Големият навремето при преместването от един апартамент в друг се е пръснал на парчета, а рибките са загинали :(
Тъй като моите интереси са коренно различни, съм абсолютен лаик в неговите интереси, но пък съм ентусиаст в сферата на пазаруването (ако мога така да се изразя  :-D). Искам за предстоящите празници да му направя подарък свързан с тази му страст и искам съвет. Не искам да му купувам просто нови рибки, а и доколкото разбрах, аквариумът е малък за още. Не искам да му купувам и просто нов аквариум. Искам да му взема нещо голямо и хубаво, аранжирано, с рибки, каквито си избера (и могат да живеят заедно на едно място с другите ни 3 дебели черни телескопа). Парите са  без значение, стига аз да избера всичко и да ми бъде направено всичко необходимо по мои вкус (и естествено, ако е възможно). И тъй като пак казвам, не съм веща в теорията и практиката, имам нужда от съвет: има ли фирми, които се занимават с подобни поръчки? Дали мога да дам размери, изисквания и т.н. някъде, където да могат да направят каквото съм поискала, с нужните материали и т.н.?
Ще съм благодарна на всякаква помощ или координати :)
Желая ви успешен ден :)

Caxapa

Имаме утвърдени майстори на аквариуми, които  са  факири в тази област. НЯкои от тях се занимават и с аранжировка. Магазини в София има достатъчно от които  можете да съберете също информация. Колкото до Златните/черните телескопи/ си съжителстват с подобни на тях. Изискванията към тях са по-ниски температури, което ги прави  несъответстващи с останалите декоративни рибки като цяло. Все пак..Прочетете и темите за златни рибки  които ще намерите с търсачката на форума или направо от Гугъл. За този вид рибки се изискват големи литри. Успехи и се надяваме да уточните какво ще гледате като рибки за да се дадат и по-конкретни  отговори.

Георги

Здравей, щом ще е по твой вкус, то подарък е за теб. Ще трябва да почетеш ;)
Като ти се изяснят основни неща пак питай, за да минеш на следващия етап.

sVGNsali

В този форум има доста адреси на магазини, там в Столицата. => google "Магазини за акваристика". Има и в някои от моловете, но там площите са ограничени, съответно и изборът е такъв. Търсачката би помогнала и за интернет магазините естествено.
Също така има и колеги, за които има всеобщи и много добри отзиви, на които може да звъннеш и да обясниш по-точно какво се иска. Същите се занимават от А-Я. Доставят и монтират всичко ;)
Обаче...
Лично аз смятам (в твоят конкретен случай), че е невъзможно да направиш правилен избор, без "ръка да пипне, око да види". Може би ще е правилно да обиколиш някой друг магазин. За да визуализираш задачата в главата си - оборудване, консумативи и рибки естествено. Лично аз не съм фен на готовите аквариуми, въпреки че излизат по тънко.
Ако пък искаш нещо по "така" - акваскейп, хардскейп и тем подобни, задачата е почти невъзможна, защото това се прави на място, не можеш го сложи в красива подаръчна чанта и хоп ГОТОВО, ЗАПОВЯДАЙ!
Виж, ако знаеш точно какво искаш, е друга работа. Ако ли не, преди всичко, както са се изказали и преди мен, ще се наложи да почетеш.
Ако искаш конкретна информация, драсни на лична, за да не сметнат че правя реклама.
Успех!
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Eliz

Здравей!Аз като фен на готовите комплекти ще ти препоръчам да си вземеш такъв:включва аквариум с красив дизайн,капак от пластмаса (а не от пдч),нагревател,филтър и осветление.Недостатъците са:обикновено филтрите са с дебит,който позволява отглеждане на по-малък брой риби;ако искаш да скриеш вътрешния филтър ти трябва подходяща декорация-корени,растения и т.н;в най-добрия случай осветелнието е 0,5 вата/литър и за някои по-претенциозни растения няма да е подходящо.Аз имам 2 аквариума на две различни фирми и съм доволна и от двата,но при по-големите по обем готови аквариуми се усеща липсата и на външен филтър ако прекалиш с обитателите,но пък и въпросът с теч от външен канистър не е за подценяване.Ако те интересуват марките аквариуми и от къде да си купиш или поръчаш мога да дам съвет на лс!
  Все пак колегите са прави,че трябва да почетеш и да се ориентираш какво точно искаш:какви риби,колко голям съд и да решиш дали ще си купиш готов комплект или ще си поръчаш по твои размери.Тук във форума има доста добри майстори на аквариуми,които ще ти изработят красив съд.И в заключение ще кажа,че и готовите комплекти,и тези по поръчка имат своите предимства и недостатъци.Преценката е субективна.

Георги

Субекта прави обекта :) След време обекта почва да си връща.

Julliano

Май иска някой да помогне с избирането, купуванито и задействането на всичко..от а до я, а не просто пазаруване от магазин
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

sVGNsali

Общо 6 отговора от публикуването.
Нулево участие от страна на питащия.
Или не е назор, или вече действа по задачите.
А, как да помогнеш на "някой" да избира, след като няма конкретика а и не познаваме субекта на обекта ;)
Но поне се вижда, че има кой да помага, стига да има правилно формулирани въпроси.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Similar topics (5)

11596

Публикации: 62
Прегледи: 17399

37808

Публикации: 10
Прегледи: 3825

17569

Публикации: 12
Прегледи: 5335

10925

Публикации: 8
Прегледи: 5429

576

Публикации: 33
Прегледи: 16929