• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 12:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за купуване на лекарства ...

Започната от biska, 16.11.2008 10:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

biska

В болести пише какви препарати и лекарства се дават за определена болест,чудесно обаче,с риск да съм нахален не може ли в таблицата да има още една графа -къде могат да се закупят съответните медикаменти.

kiril_m

Напиши от къде си, после прегледай темата МАГАЗИНИ. Добрите магазини предлагат не само риби за продан, но и препарати. Ако ти трябва нещо конкретно - питай.

biska

Това ми е ясно,страхотно е като влезнеш в раздела болести и видиш заболяванията и съответните лекарства и медикаменти,но аз не съм медик някои от препаратите и лекарствата се намират в зоомагазините,  а други в аптеките за това става въпрос.

zambo

Ако в магазин "Х" имат сега наличност от препарата "Y" , това означава ли , че след пет месеца ще го има пак ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

biska

Става въпрос примерно /продукт на SERA не може да се намери в аптечните вериги магазини,но примерно трихомонацида ще го намерим/ те за това става въпрос. *bg*

streetspluntep

Замбо се опита да ти каже ,че ако се направи такова "чудо" ,то ще дава информация за даден период за даден продукт.Това означава ,че неговото наличие в магазина трябва да се обновява на някакъв период ,а това отнема и време и нерви и едва ли някой би се наел всеки месец (примерно) да разпитва за всеки продукт и неговото наличие.

biska

Това ми е ясно затова и дадох примера става въпрос че едните лекарства и препарати се намират в аптечните мрежи а,другите в зоомагазините.То е ясно че не може непрекъснато в даден магазин да има някакво лекарство,но поне знаеш къде да го търсиш.

abaro

Бисерке права си по принцип че ако за първи път трябва да лекуваш, не си наясно с препаратите. Сравнително бързо обаче се научават имената на специализираните лекарства, защото като почнеш да се чудиш какво точно и е на рибата и как да я излекуваш, обикновенно се прочита и разглежда доста материал за да се установи точното заболяване. Четат се и фирмените проспекти свързани с болестите. Затова и колегите които дават някакви обяснения и напътствия обикновено не споменават кои препарати са специализирани и кои са от хуманната медицина.
Това е според мен най-важната функция на такъв форум  - да се споделя подобна информация. И такава която е известна на акваристите от години - напр. какво е метиленово синьо или малахитово зелено, също и такава която се базира на личен опит. Мисля че ако попиташ в някой конкретен случай никой няма да се обиди и ще ти обясни точно кое откъде да го намериш.
Поздрави!
А.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

radolviv

освен запален по акваристиката съм и фармацевт!ако някой някога се интересува от нещо свързано с болести,препарати,химия може да разчита на мен!!!

Raven

Цитат на: radolviv - 03.12.2008 02:13
освен запален по акваристиката съм и фармацевт!ако някой някога се интересува от нещо свързано с болести,препарати,химия може да разчита на мен!!!

А - ето това вече е много добре,добре дошъл от името на всички нас *DRINK*

Всеки професионалист в област свързана с хобито е много полезен :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

15120

Започната от kvostaaa


Публикации: 3
Прегледи: 1546

46383

Публикации: 1
Прегледи: 1435

3832

Публикации: 1
Прегледи: 2587

36861

Публикации: 8
Прегледи: 6520

35669

Публикации: 0
Прегледи: 1540