• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.05.2024 02:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Така, здравей първо!  :-) Съветвам те да прочетеш темите за начинаещи- вляво в изскачащото меню са.
Докато са малки златните, няма проблем да са в този аквариум, но задължително трябва да вземеш по-голям в най-скоро време.
Сомчето можеш да му качиш една снимка, според мен е коридорас. АнциСтрусите стават около 12 сантиметра и се нуждаят от дърво- смучат го и го ползват за обежище. Той също ще се радва на по-голям аквариум.
Според мен е добре да си вземеш вътрешен филтър, не са скъпи, а действат доста повече от тези гъби.
Не е добре да е до прозореца аквариумът. Относно осветлението- задължително е ако имаш растения, иначе е добре да имаш- все пак подчертава красотата на рибите.
Не знам какъв е пясъкът, ако искаш качи снимка. Успех! *DRINK*

hinev

здрасти , скоро мисля да взема някакъв аквариум от дискъс 50-60л и как мислиш за оборудването 
мисля да взема този филтър http://www.discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=309&category_id=67&option=com_virtuemart&Itemid=4
и този нагревател http://www.discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=757&category_id=155&option=com_virtuemart&Itemid=4
скоро ще кача снимки на аквариума ми  , понеже чак на 15ти юни ще купувам работи кажи ми ако не ти харесват може да ми предложиш да търся определена марка техника...понеже не сам в час още , също така смятам да си купя и цветен грунд за малко повече цвят и 1-2 растения , както и още сом4ета :)

Tedok

оборудването е добро за около 50 литра аквариум . Ако искаш да имаш растения не слагай цветен грунд . За растения е подходящ по - едър (3 - 5 мм)
200 литра .10 неона , 2 анциструса, 2 сини трихигастера , 1 калихт , 1 лабео , 5 червен неон , 2 САЕ

hinev

ами мисля да си го направя цветен или черно с бяло а да сложа и изкуствени растения и там някви дравчета за сомчетата

ivan4o123

Здравейте. Чел съм на много места че преди да пуснеш рибки в аквариум се чака 10 дни-2 седмици и знам че е така. Но това трябва ли да бъде така ако в нов аквариум сипя вода от големия(който от одавна е стартиран) и пусна рибки. Ако не трябва каква може да е причината за потъмняването на водата. Сипах я вчера и днес е мътна. Възможно ли да е от пренаселване, защото аквариумчето е за временно жителство и има малко повечко рибки от нормалното? Мерси от сега.

Caxapa

Цитат на: ivan4o123 - 09.07.2010 08:47
Здравейте. Чел съм на много места че преди да пуснеш рибки в аквариум се чака 10 дни-2 седмици и знам че е така. Но това трябва ли да бъде така ако в нов аквариум сипя вода от големия(който от одавна е стартиран) и пусна рибки. Ако не трябва каква може да е причината за потъмняването на водата. Сипах я вчера и днес е мътна. Възможно ли да е от пренаселване, защото аквариумчето е за временно жителство и има малко повечко рибки от нормалното? Мерси от сега.
Преди няколко дена стартирах скаридарник и в него насипах вода от аквариума където преди това живееха скаридите. 70% аквариумна и 30% прясна.  Нетърпеливо пуснах и новодомците. Водата на другия ден беше леко белезникава и смених отново 30% като естествено пак взех от стария аквариум. След още 24 часа водата почна да се избистря. Сега е идеално чиста.  Та според мен до няколко дена с частични смени би трябвало да се нормализира положението(стига да не си пренаселил аквариума с риби. Все пак му трябва време на азотния цикъл да се нормализира и да се завърти системата в нормален режим. Храненето в първите два дена е минимално-почти никакво. растения задължително трябва да има , както и достатъчен слой грунд в който да са посадени.светенето също в режим на аквариума от който си преселил рибите и растенията.

ivan4o123

Мерси за съветите.  :-) И на мен първата ми работа сутринта беше да сменя 30 % от водата. А за пренаселеността до ден-два вече няма да е така.

mustafov96

Здравейте ! Искам да си купя златна рибка и да я  отглеждам в кръгъл аквариум .. дайте ми съвети .. в аквариума освен вода и рибката какво да слагам . Имам и голям аквариум и там гледам други рибки .. но тая искам да я гледам отделна и в кръгъл аквариум. Мерси предварително!  :-)

bicho1976

Кой филм гледа че реши да сложиш златна рибка в такова чудо!?
По -добре не мъчи добичето,златни в големи аквариуми се гледат(100+литра)
Но за бета става,помисли върху това предложение.

mustafov96

Добре да кажем че ще гледам бета в такъв аквариум .. освен рибката и вода какво друго трябва да слагам вътре .

bicho1976

Може да сложиш плаващи растения(пистия,ричия).Може и нимфея,според мен би изглегдала добре с надводни листа.
Друго не ти трябва.
Грунд естествено

_777_

Цитат на: mustafov96 - 10.07.2010 17:46
.. освен рибката и вода какво друго трябва да слагам вътре .
И храна. :-D
Защо не вземеш да почетеш малко преди да вземеш рибка? ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

tonro

някои може ли да ми каже  защо хелера ми  седи само да дъното а  хелерката си  плува нормално ???? *mislia*

ico

Цитат на: tonro - 05.08.2010 10:00
някои може ли да ми каже  защо хелера ми  седи само да дъното а  хелерката си  плува нормално ????
Попълни това , за да получиш по-точен отговор.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

tonro

имам проблем с  хелера защоо седи  де  на дъното     *dontknow*

Similar topics (5)

17707

Публикации: 5
Прегледи: 3867

5364

Публикации: 3
Прегледи: 2844

9722

Публикации: 17
Прегледи: 6660

19239

Публикации: 4
Прегледи: 4821